Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:37 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul Retrocedărilor De la cine ar putea primi UAT Municipul Constanța peste 600.000 de euro! (MINUTA)

ro

08 Jun, 2022 13:24 1450 Marime text
Radu Mazăre, fost primar Constanța, pârât în noul dosar
  • Cazul se află în atenția completului Fond Civil 6 al Secției I Civile, prezidat de magistratul Loredana Mesrobian.
  • Dacă, la finalul procesului, judecătorii vor admite acțiunea deschisă de UAT Municipiul Constanța prin Primar, Constanța ar putea primi peste 600.000 de euro de la fostul primar și ceilalți acuzați în cauză.

UAT Municipiul Constanța ar putea să primească 600.000 de euro, despăgubiri pentru Dosarul Retrocedărilor din Constanța!

Judecătorii Tribunalului Constanța au decis, în urmă cu scurt timp, să unească excepția prescripției acțiunii deschise de primarul Constanței cu fondul cauzei, după ce, prin aceeași încheiere, a respis mai multe excepții invocate în proces.

Hotărârea a fost luată în dosarul cu indicativul 2513/118/2021, deschis de primarul Vergil Chițac în luna aprilie 2021 și având ca obiect „pretenții“ – suma ridicându-se la 615.171,4 euro.

După amânarea unui verdict de șapte ori, judecătorii au decis să continue procesul, fixând următorul termen în luna octombrie, după vacanța juudecătorească.


Iată minuta deciziei pronunțate azi:

Admite excepţiei nulităţii cererii de chemare în garanţie formulată de pârâtul Marica Ion. Respinge ca neîntemeiată excepţia netimbrării acţiunii principale. Respinge ca neîntemeiate excepţiile inadmisibilităţii. Respinge ca neîntemeiată excepţia lipsei calităţii procesual active. Dispune unirea cu fondul a excepţiei prescripţiei. Stabileşte termen la data de 18.10.2022, F6 h 14.00 Vor fi citate părţile. Cu cale de atac odată cu fondul. Pronunţată astăzi, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, 08.06.2022.

 
Aminitm, în cauză, lista pârâților este deschisă de fostul primar Radu Ștefan Mazăre și continuă cu Constantin Racu, Daniela Ramona Dospinescu, Ion Marica, Nicușor Daniel Constantinescu, Cristian Talpău, Nora Alina Chircă, Mihai Sergiu Ceacîreanu, Ruxandra Luminița Darie și Marius și Carmen Pușcași.
 
Dosarul acesta este strâns legat de Dosarul Retrocedărilor din Constanța, cauza penală în care pârâții, în frunte cu Radu Ștefan Mazăre, au fost condamnați de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție a României, în legătură cu modalitatea prin care au fost retrocedate mai multe terenuri din Constanța și Mamaia.

Dacă, la finalul procesului, judecătorii vor admite acțiunea deschisă de UAT Municipiul Constanța prin Primar, Constanța ar putea primi peste 600.000 de euro de la fostul primar și ceilalți acuzați în cauză.

Cazul se află în atenția completului Fond Civil 6 al Secției I Civile, prezidat de magistratul Loredana Mesrobian.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii