Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:04 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul privind litigiul funcționarilor publici, pe masa Curții de Apel Constanța

ro

29 Oct, 2023 21:40 1049 Marime text

foto: pexels
Pe rolul Curții de Apel Constanța, a fost înregistrat dosarul nr. 1184/118/2020, care are ca obiect litigiu privind funcționarii publici.

Dosarul a ajuns pe masa magistraților la data de 17.10.2023, pe secția de contencios administrativ și fiscal. Obiectul dosarului constă în litigiu privind funcționarii publici, fiind în stadiul de recurs.

Părți în dosar sunt Ghenu Marcel Florin, recurent reclamant, Ministerul Afacerilor Interne, intimat pârât, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române-UM 0251 București, intimat pârât, Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei, intimat pârât și Gruparea de Jandarmi Mobilă Tomis Constanța, intimat pârât.

Potrivit Portalului Instanțelor de Judecată, Ghenu Marcel Florin a depus recurs la data de 27.09.2023.

Până la această dată, nu a fost stabilit termen în dosar.

Este vorba de doleanțe financiare din misiunile internaționale la care au participat mai mulți jandarmi. Aceștia revendică banii pe diurne. Aceștia au dat în judecată pe baza Hotărârii de Guvern nr. 1086 din anul 2004.

Potrivit legislației, personalul participant la misiunile și operațiunile prevăzute la art. 2 alin (1) din Legea 121/2011 privind participarea forțelor armate la misiuni și operații în afara teritoriului statului român, cu modificările și completările ulterioare, beneficiază de diurnă în valută în cuantum de 45 de euro/zi/persoană, care nu include cheltuielile de hrană, calculată de la data părăsirii teritoriului național și până la data intrării în țară după executarea misiunii sau operației.

Personalul aflat în misiune permanentă în străinătate, precum și cel încadrat în comandamentele multinaționale înființate pe teritoriul României, trimis să participe la misiune și operațiile aferente, beneficiază pentru perioada în care participă la acestea de diurnă în valuta prevăzută mai sus.

În raport cu gradul de risc existent în zona de desfășurare a misiunilor sau operațiilor sau în raport cu atribuțiile prevăzute în fișa postului, ministrul apărării naționale poate aproba majorarea cu până la 100% a valorii diurnei de care beneficiază personalul.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.



Citește și:

Mai mulți jandarmi constănțeni cer în instanță drepturile pentru perioadele în care au fost în misiuni în afara țării

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii