Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:44 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Curtea de Apel a stabilit primul termen în dosarul lui Dragoş Poteleanu, fostul şef al CJAS Constanţa

ro

03 Sep, 2019 00:00 2403 Marime text
Curtea de Apel Constanţa a stabilit primul termen în apelul dosarului în care fostul director general al CJAS Constanţa, Dragoş Poteleanu, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru luare de mită.
 
Cauza se va afla pentru prima dată în atenţia magistraţilor de la Curtea de Apel pe data de 7 noiembrie.
 
Dragoş Poteleanu a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
 
„În perioada 2012 – 2015, inculpatul Poteleanu Dragoş, în calitate de director general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Constanţa, a pretins şi primit de la reprezentanţii unor entităţi medicale private (denunţători în cauză), sumele totale de 102.300 euro şi 24.000 lei şi servicii medicale pentru sine şi rude apropiate (într-unul dintre cazuri serviciile respective s-au ridicat la suma de circa 3.000 euro). Aceste foloase necuvenite au fost pretinse şi primite de către inculpat, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu referitoare fie la stabilirea, fie la majorarea plafonului suplimentar de decontare a serviciilor medicale prestate de unităţile respective“, conform DNA.
 
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Serviciului Român de Informaţii.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii