Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:12 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu pistolul în Piaţa Tomis III

ro

06 Nov, 2018 00:00 3582 Marime text
Judecătoria Constanţa a dispus condamnarea, în primă instanţă, a condamnatului, pentru infracţiunea de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, la pedeapsa de trei luni de închisoare. Pentru infracţiunea de contrabandă calificată, cel în cauză a luat doi ani de închisoare.
 
În continuare, instanţa a anulat suspendarea executării pedepsei sub supraveghere a unei pedepse aplicate inculpatului într-un alt dosar. Magistraţii au contopit şi au decis aplicarea, în final, a pedepsei de doi ani şi nouă luni de închisoare cu executare. Instanţa a confiscat un pistol cu gaze iritant lacrimogene marca Bruni, model New Police, şi 3 tuburi cartuşe trase.
 
Decizia instanţei nu a fost una definitivă, ea fiind atacată la Curtea de Apel Constanţa. Ieri, această instanţă a decis ca inculpatul să execute în penitenciar trei ani, nouă luni şi 20 zile de închisoare. Decizia Curţii de Apel Constanţa este definitivă.
 
În actul de sesizare a instanţei, Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa arată că inculpatul a fost surprins, la începutul anului 2013, de către poliţişti, în Piaţa Tomis III, având asupra sa, fără drept, un pistol neletal pentru muniţie iritant lacrimogenă marca Bruni model New Police cal. 9 mm. Pistolul nu era autorizat şi a fost introdus în România fără a înştiinţa organele de frontieră.
 
În faţa instanţei, inculpatul a declarat ca a cumpărat pistolul din Franţa, în 2012, doar cu buletinul.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii