Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:32 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CSM sesizează Inspecția Judiciară în cazul Adinei Florea, procuror în Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție

ro

12 Jan, 2021 16:05 1958 Marime text

 

În ședința de azi, 12 ianuarie 2021, Secția pentru procurori din CSM, în unanimitate, în urma suplimentării ordinii de zi, a dispus sesizarea Inspecției Judiciare în vederea efectuării de verificări conform competențelor legale, cu privire la „posibila săvârșire de către doamna procuror Adina Florea din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție – Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, (nr. fostul procuror general al Constanței) a abaterii disciplinare prevăzută de dispozițiile art. 99 alin. 1 lit. t din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, constând în exercitarea funcției cu rea credință sau gravă neglijență, în ceea ce privește respectarea dispozițiilor de drept material și procesual în procedura luării măsurii preventive a controlului judiciar față de procurorii Laura Codruţa Kovesi şi Alfred Savu“.

„Măsura a fost dispusă în urma publicării în mass media, prin intermediul mai multor articole de presă, a considerentelor reținute în cuprinsul hotărârilor judecătorești pronunțate de către Înalta Curte de Casație şi Justiție prin care au fost admise, în anul 2019 şi anul 2020, contestațiile formulate împotriva măsurii preventive a controlului judiciar dispus față de doamna procuror Laura Codruţa Kovesi şi domnul procuror Alfred Savu“, se mai arată în informarea CSM.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii