Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:32 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Crimă în judeţul Constanţa! Cinci persoane au fost condamnate

ro

03 Mar, 2018 00:00 2599 Marime text
Curtea de Apel Constanţa a închis definitiv un dosar instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, cauză în care un bărbat de 40 de ani, din comuna Limanu, a fost ucis în propria locuinţă.
 
Ieri, Marian Cătălin Murgu şi Cristian Gabriel Obreja, ambii din comuna Limanu, judeţul Constanţa, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de omor, au fost condamnaţi definitiv.
 
Marian Cătălin Murgu a luat, pentru comiterea infracţiunii de omor calificat, 20 de ani închisoare, şi pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie - trei ani de închisoare. Instanţa a contopit pedepsele aplicate inculpatului şi a dispus ca cel în cauză să execute 21 de ani închisoare. Cristian Gabriel Obreja a fost condamnat, pentru comiterea infracţiunii de omor calificat, la pedeapsa de 20 de ani de închisoare, iar pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie, la pedeapsa de trei ani de închisoare. Şi în cazul său, instanţa a contopit pedepsele, urmând ca inculpatul să execute 21 de ani de închisoare.
 
Nicoleta Cizmaru a fost condamnată, pentru comiterea infracţiunii de mărturie mincinoasă, la pedeapsa de un an de închisoare cu suspendare sub supraveghere. Tot pentru mărturie mincinoasă, Aura Mucea a fost condamnată la un an de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei.
 
Faţă de minorul Robert E. s-a luat măsura educativă neprivativă de libertate a supravegherii pe o perioadă de şase luni, sub coordonarea Serviciului de Probaţiune Constanţa, pentru comiterea infracţiunii de mărturie mincinoasă.
 
De menţionat că instanţa a admis acţiunea civilă formulată în cauză şi a dispus obligarea inculpaţilor Murgu şi Obreja, în solidar, către partea civilă, la plata următoarelor daune materiale şi morale, pe care inculpaţii au fost de acord să le achite: echivalentul a 1.500 de euro, echivalentul în lei la data plăţii, daune materiale - echivalentul a 48.500 de euro, echivalentul în lei la data plăţii, reprezentând daune morale.
 
Amintim că, potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, în seara zilei de 21 ianuarie 2017, „cei doi inculpaţi, amândoi prieteni vechi ai victimei, iar cel dintâi chiar chiriaşul acesteia, prin acţiuni conjugate şi concomitente, au ucis-o pe victima Vasile C., în vârstă de 40 de ani, pe care, în propria ei locuinţă, din comuna Limanu, au lovit-o în mod repetat cu pumnii şi picioarele pe toată suprafaţa corpului, preponderent în regiunile facială şi toracică, astfel încât i-au provocat nu mai puţin de 18 fracturi costale bilateral pe mai multe linii şi fractură de stern, urmate de producerea unui hemopneumotorax bilateral, leziunile toracico-pulmonare fiind incompatibile cu viaţa“.
 
„Datele de anchetă au învederat ca mobil al faptei gelozia, inculpatul chiriaş bănuind-o pe victimă că ar avea sau şi-a dori o relaţie intimă cu concubina sa. După comiterea faptei, inculpaţii au creat un scenariu mincinos, potenţial exonerator de responsabilitate penală, după ce au mutat victima din locuinţa în care a fost agresată în locuinţa celui de-al doilea inculpat, de pe strada Atelierelor, şi au anunţat autorităţile a doua zi de dimineaţă, prin numărul de urgenţă 112, cărora le-au declarat că victima ar fi sosit la locuinţa respectivă în cursul serii şi că abia dimineaţa au remarcat că prezintă semne de violenţă pe corp. Deşi cu ocazia audierilor, în faţa procurorului au tăgăduit comiterea faptei, după ce au fost reţinuţi şi au luat cunoştinţă de probele din dosar, cu ocazia soluţionării propunerii de arestare preventivă, ambii inculpaţi au recunoscut în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi uciderea victimei, însă au tăgăduit în continuare mobilul geloziei şi au invocat un conflict spontan, generat de neplata utilităţilor la timp de către chiriaş“, conform procurorilor.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii