Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:44 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contraatacul vecinilor Un nou demers în instanță. Este vizat un viitor bloc cu șapte etaje, din Faleză Nord

ro

03 Aug, 2020 00:00 1542 Marime text
 
  • Oamenii din zonă au cerut instanței să suspende punerea în aplicare a hotărârii Consiliului Local Constanța care permite ridicarea blocului, la cererea investitorului Mihai Valentin Florin.
  • Tribunalul Constanța a decis la finele lunii trecute că nu se impune suspendarea hotărârii.
  • Recent, asociațiile de proprietari din zonă au declarat recurs împotriva acestei hotărâri, așa încât cazul va intra în atenția Curții de Apel Constanța.
Asociațiile de proprietari din Faleză Nord sunt nemulțumite de decizia Tribunalului Constanța de a nu suspenda hotărârea Consiliului Local care permite ridicarea unui bloc cu șapte etaje, investiție a afaceristului Mihai Valentin Florin.
Mai exact, este vorba despre dosarul în care oamenii din zonă au cerut instanței mai întâi să suspende punerea în aplicare a respectivei hotărâri a Consiliului Local Constanța și, apoi, să o anuleze, așa încât blocul cu șapte etaje să nu mai poată fi ridicat pe un spațiu pe care oamenii îl consideră spațiu verde.

Asociațiile de proprietari 450, Bl. PA4, PA5 și, respectiv Bl. PA6A și PA6B au declarat recurs împotriva deciziei Tribunalului de a respinge cererea de suspendare a hotărârii. În aceste condiții, dosarul va ajunge la Curtea de Apel Constanța, care va avea ultimul cuvânt în acest caz.
În paralel, însă, procesul merge mai departe la Tribunalul Constanța, unde urmează să se stabilească dacă se impune anularea hotărârii ce permite ridicarea blocului în zonă. În acest sens, următoarea înfățișare pentru a discuta aceste aspecte a fost fixată pe data de 8 septembrie.
 

Istoricul litigiului


Amintim că, la data de 30 iunie, judecătorii Tribunalului Constanța au respins cererea constănțenilor de a se suspenda executarea hotărârii de consiliu local prin care fusese aprobat PUZ-ul construcției cu șapte etaje, la cererea investitorului Mihai Valentin Florin și în baza unei sentințe definitive a instanțelor constănțene. Decizia a fost luată în dosarul civil cu numărul 461/118/2020. Viitorii vecini ai blocului cu șapte etaje ceruseră suspendarea executării actului ce dă undă verde construcției până la soluționarea definitivă a procesului, în care se cere direct anularea hotărârii de consiliu local.
Oamenii sunt nemulțumiți de faptul că terenul ar reprezenta, de fapt, „spații verzi“ și că acesta provine din retrocedările considerate nelegate de instanța supremă, care a și anulat dispoziția prin care respectiva suprafață a fost retrocedată.
La rândul său, investitorul Mihai Valentin Florin a explicat cu ocazii anterioare că este cumpărător de bună credință, fiind a cincea persoană din lanțul celor ce au cumpărat terenul. De asemenea, acesta a precizat cu aceeași ocazie că nu a avut cunoștință despre situația juridică a terenului în momentul achiziționării în 2005.
Potrivit minutei deciziei instanței, ce a fost pronunțată în dosarul cu numărul 461/118/2020, judecătorii au apreciat că este neîntemeiată cererea oamenilor de a se suspenda hotărârea Consiliului Local Constanța prin care se aproba PUZ-ul privind construcția blocului. Acum, oamenii au declarat recurs împotriva acestei hotărâri, iar cazul va intra în atenția Curții de Apel.

Citește și:
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii