Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:18 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaAltfel Atenție, șoferi! Cererea de suspendare a hotărârii privind reintroducerea amenzilor pentru neplata taxei de parcare prin SMS. Care este următorul pas (document)

ro

27 Aug, 2020 00:00 2190 Marime text
  • Tribunalul Constanța a respins cererea de suspendarea hotărârii Consiliului Local Constanța (279 din 30 iulie) privind stabilirea și sancționarea contravențiilor cu privire la utilizarea locurilor de parcare de pe raza municipiului Constanța.
  • Decizia nu este definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
  • Hotărârea Consiliului Local Constanța prevede reintroducerea amenzilor pentru neplata taxei de parcare prin SMS și ocuparea ilegală a unui loc care este deja închiriat de la Primărie
Judecătorii Tribunalului Constanța s-au pronunțat ieri în dosarul (4674/118/2020) în care Asociația Constanța Altfel a solicitat suspendarea hotărârii Consiliului Local Constanța (279 din 30 iulie) privind stabilirea și sancționarea contravențiilor cu privire la utilizarea locurilor de parcare de pe raza municipiului Constanța.
 
Magistrații au decis să respingă cererea de suspendare ca neîntemeiată. Hotărârea Tribunalului poate fi atacată în recurs, în termen de cinci zile de la comunicare. În cazul în care se va declara recurs, acesta va fi judecat la Curtea de Apel Constanța.
 
După cum arătam și în edițiile anterioare, hotărârea Consiliului Local Constanța prevede reintroducerea amenzilor pentru neplata taxei de parcare prin SMS și ocuparea ilegală a unui loc care este deja închiriat de la Primărie.
 

Iată decizia judecătorilor

 
„Respinge cererea de suspendare ca neîntemeiată. Respinge cererea reclamanţilor privind obligarea pârâtului la plata cheltuielilor de judecată. Cu drept de recurs în termen de 5 zile, ce se va depune la Tribunalul Constanţa - Secţia de contencios administrativ şi fiscal. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei astăzi, 26.08.2020“.
 
Hotărârea a fost publicată pe 31.07.2020 și a intrat în vigoare începând cu 11.08.2020, respectiv în 10 zile de la publicarea pe site-ul municipalității.
 
Redăm textul hotărârii: „Art. 1 – (1) Constituie contravenție următoarele fapte săvârșite de persoane fizice sau juridice: a) utilizarea unui loc de parcare fără achitarea taxei sau tarifului corespunzător stabilite de către Consiliul local prin hotărâre; b) punerea utilizatorului de drept a unui loc de parcare în imposibilitatea de a-l folosi; c) ocuparea unui loc de parcare destinat parcării/încărcării autovehiculelor electrice/hybrid plug-in, cu un alt tip de autovehicul. (2) Contravenţiile prevăzute la alin. (1) se sancționează după cum urmează: a) cu amendă de la 200 la 600 lei în cazul faptelor prevăzute la lit. a) şi b); b) cu amendă de la 200 la 400 lei, în cazul faptei prevăzute la lit. c).
 
(3) Sancţiunea se aplică persoanelor fizice sau juridice înscrise în certificatul de înmatriculare/înregistrare, care au în proprietate sau care, după caz, folosesc în baza unui drept legal vehicule înmatriculate/înregistrate în România, respectiv persoanele fizice ori juridice înscrise în certificatul de înmatriculare/înregistrare, care au în proprietate sau care, după caz, folosesc în baza unui drept legal vehicule înmatriculate/înregistrate în alte state”.
 
Amenzile vor fi aplicate de poliţiştii locali din cadrul Direcţiei Generale Poliţia Locală Constanţa.
 
Hotărârea Consiliului Local Constanța poate fi citită integral accesând secțiunea Documente.
 

Regulamentul parcărilor din Constanţa anulat definitiv!

 
De menționat că în luna martie, judecătorii Curții de Apel Constanța au anulat definitivă Hotărârea nr. 235/28.06.2018 privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice de pe raza municipiului Constanța a fost anulată definitiv. Regulamentul stabilea cadrul general de reglementare pentru desfăşurarea activităţilor de amenajare, întreţinere, plată, rezervare a locurilor de parcare, ridicare a vehiculelor, precum şi drepturile şi obligaţiile persoanelor fizice sau juridice care utilizează locurile de parcare.
 
Citește și:
 
Atenție! Intră în vigoare, la Constanța, amenzile pentru neplata taxei prin SMS și ocuparea ilegală a locurilor de parcare

Plata prin SMS, taxată de judecători! Regulamentul parcărilor din Constanţa a fost anulat definitiv!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii