Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:25 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Trei procese pentru Regulamentul parcărilor din Constanța! Și tot e în vigoare

ro

03 Feb, 2022 00:00 3692 Marime text

 
În prezent, pe rolul Tribunalului Constanța sunt în derulare trei procese separate ce vizează anularea, parțială sau totală, a Regulamentului parcărilor publice din municipiul Constanța.
 
În mod separat, trei entități diferite au decis, legat de acest regulament, că este nevoie să se adreseze justiției pentru a găsi rezolvarea situațiilor născute de această reglementare locală.
 
Mai mult decât atât, finele anul 2021, ce era menit să tranșeze, potrivit declarațiilor reprezentanților autorităților publice locale, problema parcărilor de reședință, a trecut așa cum a venit, lăsând vecinii, în continuare, învrăjbiți pe tema parcărilor.
 
Iar aceasta, după ce consilierii locali au decis să amâne cu un an închirierea parcărilor de reședință.
 
„Analizând atent consecinţele pe care le-ar putea avea aplicarea termenului iniţial, am concluzionat că, după cum este precizat şi în proiectul de hotărâre, în cazul neadoptării actului de prorogare, activitatea Direcței de Gestionare Servicii Publice care administrează buna desfășurare a unuia dintre cele mai importante segmente ale Primăriei Constanța va fi afectată ca urmare a cererilor foarte mari pentru rezervarea unui loc de parcare, ceea ce va conduce la afectarea interesului public, prin neasigurarea unor servicii de calitate“, au arătat reprezentanții USR-PLUS din cadrul CLM Constanța.
 
Conducătorii auto continuă să reclame că în sarcina lor există responsabilități dar, de partea cealaltă, autoritățile publice locale nu asigură infrastructura necesară rezolvării problemei parcărilor publice.
 
Totodată, oamenii continuă să fie nemulțumiți de modalitatea în care poate fi plătită parcarea publică din Constanța.
 
Peste toate acestea, în ciuda celor trei acțiuni demarate în instanță (care, până la acest moment, nu au fost încă judecate), Regulamentul parcărilor din Constanța „planează“ liniștit, fiind încă în vigoare.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 Atenție, constănțeni!
Regulamentul parcărilor publice din Constanța rămâne în vigoare! Ce s-a întâmplat în primul proces deschis pentru anulare

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii