Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:31 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenție! Intră în vigoare, la Constanța, amenzile pentru neplata taxei prin SMS și ocuparea ilegală a locurilor de parcare

ro

10 Aug, 2020 00:00 11524 Marime text
  • În ședința Consiliului Local Municipal de la sfârșitul lunii iulie, consilierii au aprobat proiectul de hotărâre privind stabilirea și sancționarea contravențiilor cu privire la utilizarea locurilor de parcare din municipiu
  • Hotărârea intră vigoare începând cu 11.08.2020, respectiv în 10 zile de la publicarea pe site-ul municipalității
  • Amenzile sunt cuprinse între 200 și 600 lei

În ședința Consiliului Local Municipal de la sfârșitul lunii iulie, consilierii au aprobat proiectul de hotărâre privind stabilirea și sancționarea contravențiilor cu privire la utilizarea locurilor de parcare de pe raza municipiului Constanța.





Este vorba de reintroducerea amenzilor pentru neplata taxei de parcare prin SMS și ocuparea ilegală a unui loc care este deja închiriat de la Primărie. Hotărârea a fost publicată pe 31.07.2020 și intră în vigoare începând cu 11.08.2020, respectiv în 10 zile de la publicarea pe site-ul municipalității.
Redăm textul hotărârii: „Art. 1 – (1) Constituie contravenție următoarele fapte săvârșite de persoane fizice sau juridice:
  1. a) utilizarea unui loc de parcare fără achitarea taxei sau tarifului corespunzător stabilite de către Consiliul local prin hotărâre;
  2. b) punerea utilizatorului de drept a unui loc de parcare în imposibilitatea de a-l folosi;
  3. c) ocuparea unui loc de parcare destinat parcării/încărcării autovehiculelor electrice/hybrid plug-in, cu un alt tip de autovehicul.
(2) Contravenţiile prevăzute la alin. (1) se sancționează după cum urmează:
  1. a) cu amendă de la 200 la 600 lei în cazul faptelor prevăzute la lit. a) şi b);
  2. b) cu amendă de la 200 la 400 lei, în cazul faptei prevăzute la lit. c).


(3) Sancţiunea se aplică persoanelor fizice sau juridice înscrise în certificatul de înmatriculare/înregistrare, care au în proprietate sau care, după caz, folosesc în baza unui drept legal vehicule înmatriculate/înregistrate în România, respectiv persoanele fizice ori juridice înscrise în certificatul de înmatriculare/înregistrare, care au în proprietate sau care, după caz, folosesc în baza unui drept legal vehicule înmatriculate/înregistrate în alte state”.

Amenzile vor fi aplicate de poliţiştii locali din cadrul Direcţiei Generale Poliţia Locală Constanţa.


Citește și:

Consiliul Local Municipal Constanța votează Amenzi pentru utilizarea unui loc de parcare fără achitarea taxei sau pentru cine ocupă locul altui utilizator (document)

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Dan 10 Aug, 2020 12:45 Ce frumos alungati voi turistii... Va bateti joc si ii sugeti de bani cat puteti... Si apoi va plangeti ca lumea pleaca in strainatate in vacanta si la munca... e o Bataie de joc orasul asta. Nesimtire