Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:05 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Caz incredibil la Constanța! Un bărbat ar fi încercat să-și omoare fratele pentru a rămâne cu cumnata!

ro

30 Jul, 2023 10:56 3012 Marime text


Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au dispus trimiterea în judecată a unui bărbat pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la nerespectarea regimului armelor și munițiilor în formă continuată (3 acte materiale).
 
În actul de sesizare a instanţei s-a reţinut, în esenţă, că la începutul anului 2023, în baza unei rezoluții infracționale unice, aceea de a-și ucide propriul frate, inculpatul a încercat să cumperte trei arme letale cu glonț, și le-a solicitat vânzătorilor comercializarea armelor fără întocmirea documentelor legale, motivând că nu are autorizație, însă a fost refuzat.
 
Fiind audiată în calitate de martoră, cumnata bărbatului a declarat că este căsătorită cu (...), iar pe fratele soțului său, inculpatul, îl cunoaște de mult timp, fiind din același sat.
 
Femeie a mai precizat că soțul său este un om violent, care o agresează fizic frecvent pe fondul geloziei, astfel că a găsit un refugiu în relația cu fratele acestuia, cu care a început o relație amoroasă după ce acesta s-a eliberat din penitenciar.
 

„După câteva întâlniri, (...) a avut ideea ca împreună să îl omoare pe soțul ei pentru a putea fi împreună. I-a spus lui (...) că este de acord cu această idee, iar el a început să plănuiască modalitatea în care trebuia comisă fapta. Astfel, în toamna anului 2022, (...) i-a adus acasă o sticluță mică de plastic, de culoare închisă, și i-a spus că în interior se află pastile de dormit dizolvate. Ea ar fi trebuit să găsească o modalitate de a i le administra soțului ei, după care (...) trebuia să vină acasă la ea și să îl arunce pe acesta în fântână și, adormit fiind, s-ar fi înecat. A păstrat această sticluță ascunsă undeva în magazia de lemne, dar în urmă cu câteva zile, respectiv în luna martie 2023, a vărsat-o, iar sticla goală a aruncat-o prin ogradă, astfel încât la data de 09.03.2023, când a fost efectuată o percheziție la locuința sa, nu a fost găsită“, se mai arată la dosarul cauzei.

 
Femeia a mai arătat că de sărbători, „inculpatul (...) i-a adus o sticlă de vin de butuc, în care să pună pastilele dizolvate, să îi fie mai ușor, dar nu a făcut acest lucru și a băut ea vinul singură, deoarece nu ar fi avut cum să justifice proveniența acestuia“.
 

„O altă modalitate discutată cu (...) era ca acesta să caute pe internet un pistol sau o pușcă, pe care să le cumpere. Ea trebuia să facă țuică din borhot (sfeclă pusă la dospit), să pună în țuică pastilele de dormit dizolvate menționate, să îi dea să bea soțului său, iar (...) să vină ulterior și să îl împuște. Discuțiile purtate de ea cu (...)erau în sensul ca uciderea să pară un accident. Știe de la (...)că a căutat pe internet și găsit o armă de cumpărat, dar nu știe exact unde, doar că nu era în apropiere. Nu i-a spus dacă era vorba despre o pușcă sau despre un pistol. A precizat faptul că în discuțiile pe care le purtau foloseau cuvântul „jucărie” atunci când se refereau la armă. A precizat că nu își explică cum au ajuns cu aceste discuții atât de departe și susține că ea doar îl aproba pe (...) în planurile sale, însă nu a avut cu adevărat intenția să își ucidă soțul sau să participe la uciderea sa. Acesta îi spunea că soțul său nu ar fi trebuit să se comporte așa cu ea. A mai declarat că regretă că s-a ajuns până aici și consideră că probabil ar fi trebuit să nu îi țină isonul lui (...)și să îl domolească, pentru că ea nu a intenționat să pună în aplicare planurile pe care acesta le avea“, potrivit magistraților.

 
Mistreți
 

Fiind audiat, deși inițial s-a prevalat de dreptul la tăcere, cu ocazia soluționării propunerii de luare a măsurii arestului preventiv de către judecătorului de drepturi și libertăți, inculpatul a susținut că a încercat într-adevăr să achiziționeze fără documente legale o armă de la trei persoane pe care le-a contactat telefonic, motivând faptul că avea nevoie de aceasta pentru a goni mistreții care îi creează probleme cu recoltele.

 
O explicație plauzibilă
 

Fiind întrebat de ce și-a achiziționat o cartelă cu alt număr de telefon tocmai în acest scop și nu a folosit propriul său numărul de telefon, inculpatul nu a putut oferi o explicație plauzibilă, după cum spun chiar magistrații. Chiar și ulterior, fiind reaudiat de către organele de cercetare penală, deși a recunoscut că după ce a fost liberat condiționat a început o relație cu cumnata sa (...), inculpatul a susținut din nou aceleași aspecte și a refuzat chiar să răspundă atunci când a fost întrebat de ce a contactat cei trei vânzători de arme letale de pe o nouă cartelă SIM.

 
 
Magistrații arată că inculpatul nu a recunoscut nici până în prezent motivul real pentru care a încercat în repetate rânduri să achiziționeze arme letale fără întocmirea documentelor legale, acela de a-și ucide propriul frate, discuțiile telefonice pe care acesta le poartă cu mama sa, de la postul telefonic din Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din Constanța, relevă că inculpatul este precaut și așteaptă mai întâi să cunoască dacă probatoriul din dosar este suficient de întemeiat pentru a contura acuzația ce i se aduce, urmând ca în fața judecătorului să recunoască în integralitate fapta pentru a beneficia de o reducere a pedepsei.
 

„Din aceleași convorbiri reiese și faptul că cei doi plănuiesc în detaliu declarația pe care urmează să o dea inculpatul în fața instanței, fiind sfătuit de mama sa să încerce să arunce vina pe numita (...), care l-ar fi condus pe o cale greșită, aspecte cu care inculpatul este de acord și îi spune mamei sale că va încerca să inducă ideea că aceasta l-ar fi determinat să aibă un moment de rătăcire“, spun judecătorii.

 
Încadrarea juridică
 

Fapta inculpatului constând în aceea că:

cu scopul de a-și ucide propriul frate, pe numitul (...), folosind numărul de apel (...), l-a contactat telefonic, care a postat pe site-ul specializat (...) un anunț de vânzare a unei arme letale tip pușcă cu glonț calibru 300, marca Tikka, și i-a solicitat cumpărarea armei fără întocmirea documentelor legale, motivând că nu are autorizație, însă a fost refuzat,
 
cu scopul de a-și ucide propriul frate, pe numitul (...) folosind numărul de apel (...), l-a contactat telefonic pe martorul (...), care a postat pe site-ul specializat un anunț de vânzare a unei arme letale cu glonț calibru 30-06, 1500, dotată cu lunetă, și i-a solicitat cumpărarea armei fără întocmirea documentelor legale, motivând că nu are autorizație, însă a fost refuzat,
 
cu scopul de a-și ucide propriul frate, folosind numărul de apel (...), l-a contactat telefonic (...) pe martorul (...), care a postat pe site-ul specializat www.carabina.ro un anunț de vânzare a unei arme letale tip pușcă cu glonț calibru 30-06, marca CZ, și i-a solicitat cumpărarea armei fără întocmirea documentelor legale, motivând că nu are autorizație, însă a fost refuzat, întrunește elementele constitutive ale infracţiunii de tentativă la nerespectarea regimului armelor și munițiilor în formă continuată (3 acte materiale).

 
În primă instanță, inculpatul a luat aproape trei ani de închisoare cu executare.
 
Decizia nu este una definitivă!

Sursa: portal instanțe de judecată și rejust.ro
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Știri Constanța azi!
Crimă în Mamaia! Presupusul autor, nemulțumit de arestare, cere să fie eliberat (FOTO+VIDEO)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii