Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:07 30 05 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Confiscare specială în cazul Borcea. Afaceristul a contestat decizia

ro

27 Apr, 2020 00:00 522 Marime text

Omul de afaceri bucureștean Cristi Borcea a contestat, prin avocatul său, decizia judecătorilor constănțeni de a se dispune confiscarea specială într-unul din dosarele ce îl privește.

Mai exact, este vorba despre procesul deschis la cererea Serviciului Teritorial Constanța al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, în care s-a solicitat confiscarea specială a unor pastile de Xanax ce aparțineanu lui Borcea.
Potrivit surselor judiciare, medicamentele fuseseră descoperite în bagajele afaceristului la momentul la care acesta era încarcerat în Penitenciarul Poarta Albă, fiind considerate substanțe interzise. Cu toate acestea, aceleași surse au precizat pentru ZIUA de Constanța că omul de afaceri deținea medicamentele în baza unei rețete prescrise în acest sens de doctorul său.
Incidentul avusese loc în anul 2015, iar dosarul a fost clasat. Totuși, potrivit legislației în vigoare, procurorii s-au adresat instanței de judecată pentru ca aceasta să dispună confiscarea specială a pastilelor rămase în urma anchetei.

Decizia, contestată prin avocat


Așa se face că, la finele lunii martie, judecătorii Tribunalului au dat curs solicitării DIICOT Constanța. În urma analizării cererii formulate de către anchetatori, instanța a luat următoarea decizie: „admite propunerea formulată de către DIICOT – Serviciul Teritoritorial Constanța“.
Se arată în minuta hotărârii pronunțate de instanță că aceasta „dispune confiscarea specială a cantității de 66 de comprimate conținând diazepam, puse la dispoziția organelor de anchetă penală de PNT Poarta Albă, rămase după finalizarea analizelor de laborator și depuse la camera de corpuri delicte a Inspectoratului General al Poliției Române – DCJSEO, conform dovezii (...)“.
Potrivit informațiilor oficiale, decizia Tribunalului a fost contestată de Cristi Borcea, prin avocatul său. În această situație, dosarul a ajuns pe rolul Curții de Apel Constanța, unde s-a fixat prim termen de judecată la data de 16 iunie.

Citește și:

Cristi Borcea, prins cu Xanax asupra lui, pe când era în penitenciar. De ce s-a clasat dosarul. Ce se întâmplă cu pastilele

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii