Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:12 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cristi Borcea, prins cu Xanax asupra lui, pe când era în penitenciar. De ce s-a clasat dosarul. Ce se întâmplă cu pastilele

ro

22 Feb, 2020 00:00 3685 Marime text

Cristi Borcea, în atenţia procurorilor DIICOT constănţeni. Omul de afaceri este citat în prezent într-un dosar penal aflat pe rolul Tribunalului Constanţa. În cauză, procurorii constănţeni s-au adresat judecătorilor cu o solicitare privind confiscarea specială a mai multor pastile interzise ce fuseseră descoperite asupra afaceristului.
 
Surse avizate susţin că faptele s-au produs în anul 2015, pe vremea când Cristi Borcea era închis în penitenciarul constănţean. La un control de rutină, în bagajele afaceristului au fost descoperite mai multe pastile de Xanax, substanţe care nu sunt permise în unităţile de detenţie. Pastilele au fost luate de autorităţi, iar pe numele lui Cristi Borcea s-a deschis un dosar penal, instrumentat de procurorii Serviciului Teritorial Constanţa al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism. Totuşi, pe parcursul anchetei, Cristi Borcea a dovedit cu acte medicale că deţinea reţetă pentru pastilele de Xanax, acestea făcând parte din tratamentul pe care îl urma pentru problemele de sănătate.
 
În aceste condiţii, dosarul penal a fost clasat, însă pastilele nu pot fi distruse fără o dispoziţie a judecătorilor, potrivit procedurii penale în vigoare. În acest sens, Serviciul Teritorial Constanţa al DIICOT a sesizat Tribunalul Constanţa cu o solicitare în vederea confiscării speciale a pastilelor. Legislaţia în vigoare prevede, în acest caz, faptul că şi Borcea trebuie să fie citat în cauză, pentru a-şi exprima punctul de vedere cu privire la confiscarea pastilelor. Astfel, Cristi Borcea are în această cauză calitate de intimat-suspect. Dosarul se află pe rolul Secţiei penale a Tribunalului Constanţa, în atenţia completului F1.
 
Citeşte şi:
 
Terenuri ce ar fi trebuit să revină Constanţei?!
Ce vrea municipalitatea de la averea lui Cristi Borcea. Ce a făcut Fiscul bucureştean

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii