Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:06 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Condamnare în dosarul primului accident mortal din 2020. Victima avea o alcoolemie de 5 grame/mie

ro

15 Jun, 2020 00:00 2135 Marime text
  • După producerea accidentului, conducătorul auto a părăsit locul accidentului fără încuviințarea organelor de poliție.
  • Inculpatul a recunoscut săvârșirea infracțiunii și a solicitat să fie judecat conform procedurii simplificate.
  • În sângele prelevat de la persoana vătămată s-a constatat o alcoolemie de 5,03g ‰.


Un tânăr, de 21 de ani, din Murfatlar, a fost condamnat în primă instanță la doi ani cinci luni și zece zile de închisoare cu suspendare pentru pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă și pentru săvârșirea infracțiunii de părăsirea locului accidentului. Decizia a fost contestată la Curtea de Apel Constanța. Primul termen a fost stabilit pentru data de 01 octombrie.
 

Oricare va fi decizia Curții de Apel Constanța, aceasta va fi definitivă.

Prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța s-a reținut că la data de 01 ianuarie 2020, în jurul orelor 05:17, inculpatul a condus autoturismul marca Volvo, pe DN 3, dinspre Murfatlar către municipiul Constanța. În momentul în care a ajuns la km 244, șoferul a surprins și accidentat mortal o persoană (bărbat, 48 de ani), care se deplasa pe partea dreapta a carosabilului, acesta decedând pe loc. După producerea accidentului, conducătorul auto a părăsit locul accidentului fără încuviințarea organelor de poliție, acesta prezentându-se, la sediul Serviciului Poliției Rutiere Constanța.


În fața magistraților, inculpatul a recunoscut săvârșirea infracțiunii și a solicitat să fie judecat conform procedurii simplificate, cerere încuviințată de instanța de judecată.
 

Victima a decedat la fața locului.

Oamenii legii arată că pe segmentul de drum menționat nu există iluminat public, iar la fața locului a fost identificată bicicleta marca Rich, model Dunărea, care nu prezenta elemente de semnalizare la partea din spate și nici sursă de iluminare proprie, la partea din față prezenta un element reflectorizant de culoare albă.


Pe partea carosabilă s-au identificat mai multe fragmente de plastic ce au dus la concluzia ca acestea proveneau de la un autoturism marca Volvo model S80.


Autoturismul condus de către inculpat a fost examinat din punct de vedere criminalistic, în momentul descoperirii acestuia, ocazie cu care s-a constatat că prezenta urme de accident și lipsa unor elemente de caroserie ce au fost identificate la fața locului.


La fața locului a fost identificată și victima accidentului rutier, care a decedat la fața locului.


Conform raportului de necropsie, leziunile traumatice s-au putut produce în cadrul accidentului rutier și au avut legătură de cauzalitate directă necondiționată cu decesul.
 

Alcoolemia șoferului – 0

În sângele prelevat de la persoana vătămată s-a constatat o alcoolemie de 5,03g ‰.


Inculpatul a fost testat de către organele de poliție cu aparatul alcooltest Drager, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-a făcut un test pentru detectarea drogurilor și acesta fiind negativ.


Conform specialiștilor, starea de pericol a fost generată de către pietonul accidentat care se deplasa pe carosabil, fără a fi vizibil și de către inculpat în momentul în care conducătorul autoturismului a început schimbarea benzii de deplasare.


Cauza producerii accidentului a fost rezultatul condițiilor de deplasare ale pietonului, care trebuia să nu se deplaseze pe partea dreapta a carosabilului și să fie semnalizat corespunzător cu elemente reflectorizante și a inculpatului care trebuia să se asigure temeinic la schimbarea direcției de mers.


Posibilitățile de evitare a producerii accidentului au aparținut, în principal, pietonului implicat în accident, prin deplasarea acestuia pe partea dreapta a carosabilului și fără a fi vizibil cu elemente reflectorizante.


Inculpatul ar fi putut evita producerea accidentului printr-o atenție sporită la deplasarea pe timp de noapte și la schimbarea benzii de deplasare.


Sursa rechizitoriu: rolii.ro



Citește și

Un tânăr israelian, student la Facultatea de Medicină, condamnat la Constanța pentru ucidere din culpă

Este oficial! Azi a fost decisă libertatea lui Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța

Constanța. Un bărbat condamnat pentru uciderea soției, nemulțumit de pedeapsă
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii