Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:34 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un tânăr israelian, student la Facultatea de Medicină, condamnat la Constanța pentru ucidere din culpă

ro

10 Apr, 2020 00:00 2427 Marime text

Un tânăr de 23 de ani, cetățean israelian, student al Facultății de Medicină din cadrul Universității Ovidius Constanța, a fost condamnat pentru ucidere din culpă.


Judecătoria Constanța a decis condamnarea tânărului la doi ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. Instanța a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de doi ani închisoare și a stabilit un termen de supraveghere de doi ani.


Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul se va supune următoarelor măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la serviciul de probaţiune, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.


De asemenea, pe durata termenului de supraveghere inculpatul se va supune măsurii de supraveghere de a frecventa unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. Instanța i-a mai impus inculpatului să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de 60 de zile şi nominalizează Spitalul Clinic Judeţean de Urgenta „Sf. Apostol Andrei“ Constanta şi Direcţia de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Constanţa ca şi instituţii în cadrul cărora obligaţia poate fi executată.


„Atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor nerespectării măsurilor de supraveghere şi obligaţiilor impuse şi ale săvârşirii de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere. Instanţa lasă nesoluţionată acţiunea civilă promovată în cauză“, potrivit minutei judecătorești.


Tânărul israelian este acuzat că, la jumătatea lunii martie 2019, a condus un autoturism marca Volkswagen, model Golf, pe bulevardul Mamaia din stațiunea Mamaia, pe banda nr. 3, dinspre orașul Năvodari către municipiul Constanța. La un moment dat, inculpatul a surprins și a accidentat un pieton, care se angajase în traversarea drumului public pe marcaj pietonal, din partea dreaptă a conducătorului auto.


Citește și

Judecătoria Medgidia, decizie importantă în cazul lui Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța (video)

Mai mulți medici din Constanța, cercetați pentru ucidere din culpă. Unul a fost trimis în judecată. Dosarul, amânat

Documentar ZIUA de Constanța
Analiză pe infracțiuni - cum au fost soluționate dosarele de ucidere din culpă



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii