Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:08 30 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Concursul pentru posturile de inspectori judiciari. Ce a declarat magistratul Adina Florea, din cadrul Secţiei Speciale

ro

26 Feb, 2020 00:00 1796 Marime text

Reprezentanţii Inspecţiei Judiciare au dat publicităţii listele finale privind candidaturile admise ale magistraţilor înscrişi în concursul pentru posturile de inspector judiciar. Printre procurorii ce merg în etapa următoare a concursului se numără doi magistraţi constănţenii, ambii încadraţi în prezent la Secţia Specială.


Contactată telefonic, Adina Florea, fost procuror general al Constanţei, în prezent magistrat al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, a declarat pentru ZIUA de Constanţa: „Da, m-am înscris în concursul pentru postul de inspector judiciar. Vom vedea care vor fi rezultatele concursului. Momentan, îmi desfăşor în continuare activitatea în cadrul Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie“.


Candidat alături de Adina Florea pentru unul din cele nouă posturi puse la bătaie în cadrul Direcţiei pentru procurori este şi magistratul constănţean Silviu Ciocoiu, din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. În cursul anului trecut, magistratul a promovat concursul pentru un post de execuţie în cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, astfel că, începând din toamna anului trecut, şi procurorul Ciocoiu face parte din Secţia Specială.


Fosta conducere DIICOT, înscrisă în concurs


Foarte interesant, pentru un post asemănător s-a înscris şi magistratul Oana Andrea Schmidt Hăineală, fost preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, fost şef al Corpului de Control al Ministerului Justiţiei şi fost adjunct delegat al Direcţiei pentru Investigarea Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – DIICOT.
Totodată, şi fostul şef al DIICOT, magistratul Oliver Felix Bănilă, îşi doreşte să devină inspector judiciar în cadrul Direcţiei pentru procurori. În acest sens, şi el şi-a depus candidatura, aceasta fiind admisă de comisia de examinare.


Ceilalţi magistraţi care au optat pentru posturile vacante din cadrul Direcţiei Inspecţiei Judiciare pentru Procurori sunt Bogdan Codreanu, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, Otilia Iolanda Elena Isac, din Parchetul Judecătoriei Oraviţa, magistrat cu grad de parchet de pe lângă Tribunal, Adrian Ștefan Majeri, procuror al Parchetului Tribunalului Bucureşti, dar şi Mihaela Munteanu, din Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău.


Lista continuă cu procurorii Tiberiu Mihail Niţu, din cadrul Parchetului Curţii de Apel Ploieşti, Ligia Carmen Oprea, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov, Adriana Claudia Pampu Romanescu, de la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti (Inspecţia judiciară), Lucian Sorin Stănescu, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava şi magistratul Ioana Ursache, de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.


La Direcţia de Inspecţie pentru Judecători au fost scoase la concurs şase posturi, pentru care s-au înscris 12 judecători. Din cadrul Curţii de Apel Bucureşti şi-au depus candidaturile magistraţii Doina Anghel, Andra Monica Asănică, Ștefan Ciprian Cmeciu, Veronica Dumitrache, dar şi judecătoarea Nicoleta Ioana Constantin (Inspecţia judiciară). De la Tribunalul Bucureşti s-au înscris în concurs judecătoarele Carmen Cosma şi Claudia Florina Prilogan, iar restul candidaţilor admişi în această etapă sunt magistraţii Ioan Gârbuleţ, de la Curtea de Apel Târgu Mureş, Paul Daniel Moglan, de la Tribunalul Bacău, Mihaela Simona Muşat, de la Tribunalul Ialomiţa, Florentin Teişanu, din cadrul Curţii de Apel Ploieşti şi, respectiv, judecătorul Neculai Topliceanu, de la Tribunalul Neamţ.


Potrivit calendarului desfăşurării concursului, după afişarea listei finale a candidaţilor ce îndeplinesc condiţiile pentru participarea la concurs, spre finalul lunii aprilie va avea loc susţinerea probei interviului.


Citeşte şi:

Oficial:
Magistratul constănţean Adina Florea, de la SIIJ, vrea să devină inspector judiciar. Cine s-a mai înscris în concurs


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii