Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:25 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comandant de navă condamnat pentru ultraj! Dosarul a ajuns la Curtea de Apel Constanța

ro

20 Oct, 2022 11:24 2493 Marime text


Judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au fost investiți cu soluționarea apelului declarat în dosarul penal în care un cetățean străin acuzat de comiterea infracțiunii de ultraj a fost condamnat în primă instanță la închisoare cu executare.

Primul termen în apel a fost stabilit pentru finele lunii martie 2023.

Oricare va fi decizia Curții de Apel, aceasta va fi definitivă.

inculpatul este suspectat că în luna martie 2019, în jurul orei 21.00, în timp ce încerca să iasă din portul Constanţa, a adresat ameninţări agenţilor de poliţie (...) şi (...), ambii din cadrul Gărzii de Coastă- G.N. Constanţa, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, chemaţi de un coleg al agentului de pază (...), creându-le astfel acestora o temere pentru viaţa şi integritatea lor fizică şi tulburând ordinea şi liniştea publică.
 
Mai mult, inculpatul le-a spus oamenilor legii că este comandat de navă și că, dacă nu este lăsat să plece, îi va dezbraca de uniformă de polițiști.
 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, luarea măsurilor preventive sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nici o situaţie să înfrângă prezumţia constituţională de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și

Crimă în județ! Procurorii anunță finalul anchetei
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii