Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:35 06 02 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cererea de pensionare a procurorului care a instrumentat Dosarul Retrocedărilor, admisă cu unanimitate!

ro

23 Nov, 2022 11:15 959 Marime text


Secția pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat cu unanimitate cererea de eliberare din funcție, prin pensionare, a magistratului care a instrumentat Dosarul Retrocedărilor din Constanța.

Este vorba despre magistratul Doru Florin Țuluș, în prezent procuror al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

În calitate de procuror șef secție DNA, procurorul a semnat, în anul 2008, rechizitoriul întocmit de anchetatori în cazul cunoscut generic drept Dosarul Retrocedărilor din Constanța, cazul ajungând astfel, după o anchetă de trei ani, pe masa judecătorilor.

La momentul respectiv, magistratul Dorin Florin Țuluș era procurorul șef al Secției de Combatere a Infracțiunilor Conexe Infracțiunilor de Corupție din cadrul DNA și, în această calitate, a semnat rechizitoriul în dosarul 29/P/2005 - cauză penală cunoscută generic drept Dosarul Retrocedărilor.
 
Prin rechizitoriul semnat, în urma verificării temeiniciei și legalității celor sesizate, de către magistratul Doru Florin Țuluș, fostul primar Radu Mazăre, alături de mai multe persoane, au fost deferite instanței, sub acuzații de ilegalități în legătură cu retrocedarea mai multor terenuri din Constanța și Mamaia.
 
În acest dosar, la începutul anului 2019, Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat decizia definitivă de condamnare a suspecților.

Acum, Secția pentru Procurori a CSM a aprobat, cu unanimitate, cererea formulată de anchetator și a înaintat către Președintele României propunerea de eliberare din funcție a acestuia, ca urmare a pensionării.

Președintele României urmează să semneze decretul privind eliberarea din funcție, prin pensionare.

PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii