Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:15 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cazul judecătorului Epure, președintele Curții de Apel Constanța, analizat azi la CSM

ro

11 Mar, 2021 00:00 2234 Marime text
  • Secția pentru Judecători va discuta despre „sesizarea privind posibila afectare a imparțialității domnului judecător Marius Cristian Epure, președintele Curții de Apel Constanța“.
  • La momentul sesizării Inspecției Judiciare, magistratul Iulia Craiu, purtătorul de cuvânt al CSM, a declarat pentru ZIUA de Constanța că aceasta „va decide dacă este cazul de cercetare disciplinară sau dacă este cazul de apărarea imparțialității domnului judecător“.
  • Inițial, Secția pentru judecători a anunțat că va purta discuții pe marginea raportului Inspecției Judiciare în cadrul ședinței din data de 4 martie 2021, dar s-a decis amânarea discuțiilor.
 
Secția pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a amânat pentru astăzi, 11 martie 2021, discuțiile privind Raportul Inspecției Judiciare nr. 21-246/2021, care îl privește pe judecătorul Marius Cristian Epure, președintele Curții de Apel Constanța.
 
Mai exact, Secția va discuta despre „sesizarea privind posibila afectare a imparțialității domnului judecător Marius Cristian Epure, președintele Curții de Apel Constanța“.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, în ianuarie 2021, magistratul Bogdan Mateescu, președintele CSM, a dispus sesizarea Inspecției Judiciare pentru realizarea unor verificări pe baza unor aspecte apărute în articolele de presă după achitarea lui Radu Ștefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanța.
 
Achitarea în cauză fusese dispusă de completul format din magistrații Marius Cristian Epure și Adriana Ispas, din cadrul Curții de Apel Constanța.
 
La momentul sesizării Inspecției Judiciare de către președintele CSM, magistratul Iulia Craiu, purtătorul de cuvânt al instituției, a declarat pentru ZIUA de Constanța că „Inspecția Judiciară va decide dacă este cazul de cercetare disciplinară sau dacă este cazul de apărarea imparțialității domnului judecător“.
 
Inițial, Secția pentru judecători a anunțat că va purta discuții pe marginea raportului Inspecției Judiciare în cadrul ședinței din data de 4 martie 2021.
 
La momentul respectiv, însă, s-a decis amânarea discuțiilor.
 
Ședința de astăzi este programată să se desfășoare de la ora 10.00.
 
Citește și:

„Posibila afectare a imparțialității“:
Cazul judecătorului Epure, președintele Curții de Apel Constanța, azi pe masa Consiliului Superior al Magistraturii

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii