Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:09 29 07 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Caz demarat la Constanța Ce se întâmplă în procesul privind diploma de doctor a fostului vicepreședinte ANAF Mihai Gogancea-Vătășoiu

ro

05 Jun, 2021 00:00 721 Marime text
  • În dosarul cu numărul 4432/2/2020, instanța a decis acordarea unui termen la data de 13 octombrie 2021, pentru a se reveni cu adresă către Ministerul Educației Naționale.
  • Dosarul 4432/2/2020 este strâns legat de cauza 294/36/2020, înregistrată inițial pe rolul Curții de Apel Constanța, în care SRI a cerut anularea diplomei de doctor a fostului vicepreședinte ANAF, dobrogeanul Mihai Gogancea-Vătășoiu.

Procesul de care depinde, indirect, solicitarea formulată la Constanța privind anularea diplomei de doctor a fostului vicepreședinte ANAF Mihai Gogancea-Vătășoiu se va relua în toamnă a decis, joi, Curtea de Apel București.

În dosarul cu numărul 4432/2/2020, instanța a decis acordarea unui termen la data de 13 octombrie 2021, pentru a se reveni cu adresă către Ministerul Educației Naționale.

Amintim, dosarul 4432/2/2020 este strâns legat de dosarul cu indicativul 294/36/2020, înregistrat inițial pe rolul Curții de Apel Constanța.


Caz înregistrat inițial la Constanța

În cauză, solicitarea privind constatarea nulității absolute a diplomei de doctor a lui Mihai Gogancea-Vătășoiu a fost formulată de către Serviciul Român de Informații - Academia Națională de Informații Mihai Viteazu - UM 0418 București.

Mai exact, reprezentanții Serviciului Român de Informații au solicitat „constatarea nulității absolute a actului juridic reprezentat de diploma de doctor și repunerea părților în situația anterioară“.

La rândul său, fostul vicepreședinte ANAF solicitase respingerea cererii SRI și obligarea Serviciului la plata cheltuielilor de judecată pe care le are cu procesul.

După analizarea documentelor, judecătorii Curții de Apel Constanța au decis că, de fapt, competența de soluționare a cauzei îi revine Curții de Apel București și, în consecință, au dispus declinarea dosarului.

La rândul său, Curtea de Apel București a hotărât să suspende soluționarea cererii formulate de SRI la Constanța până ce se va încheia procesul dintre Mihai Gogancea-Vătășoiu și Ministerul Educației Naționale, caz înregistrat sub numărul 4432/2/2020.

În acest dosar, la data de 3 iunie 2021, judecătorii Secției a VIII-a de contencios administrativ și fiscal au decis amânarea cauzei pentru data de 13 octombrie 2021, pentru a se reveni cu adresă către Ministerul Educației Naționale.

Indiferent care va fi decizia Curții de Apel, aceasta va putea fi atacată la instanța superioară.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Un dobrogean, șef la Agenția Națională de Administrare Fiscală

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii