Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:54 12 08 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Blestemul pământului! Noi acțiunile în instanță prin care Zoea Rădulescu cere anularea unor titluri de proprietate. Prefectura Constanța chemată în judecată

ro

22 Mar, 2021 00:00 1754 Marime text
  • Instituția Prefectului județului Constanța este chemată la bară într-un dosar care are ca obiect acțiunea în răspundere delictuală
  • Dosarul nr. 2187/118/2021 a fost înregistrat recent pe rolul secției civile a Tribunalului Constanța
  • Acest dosar face parte din aceeași suită de procese iar magistrații nu au acordat deocamdată niciun termen


Instituția Prefectului județului Constanța este chemată la bară de Zoea Rădulescu într-un dosar care are ca obiect acțiunea în răspundere delictuală.
Dosarul nr. 2187/118/2021 a fost înregistrat recent pe rolul secției civile a Tribunalului Constanța.

Rădulescu este printre altele și fost vicepreședinte al Partidului Popular Creștin Democrat, filiala Constanța de la începutul anilor 2000.
Însă litigiul său cu instituția Prefectului are la bază emiterea unui drept de proprietate pentru un teren.

În anii 90, Zoea Rădulescu a fost pusă în posesie pe 19 hectare de teren în localitatea Mihail Kogălniceanu, dintr-o solă de 120 de hectare, având numărul A510, mărginită de drum de exploatare 428, terenuri care i-au survenit în calitate de moștenitoare.

În 21 1999, Comisia Județeană de Stabilire a Dreptului de Proprietate asupra Pământurilor de la nivelul Prefecturii Constanța a validat propunerea Comisiei Locale și a dispus înscrierea lui Zoea Rădulescu, ca locator CERES SA Mihail Kogălniceanu, asupra terenurilor agricole extravilane din localitate.
În 2001, printr-o nouă hotărâre, Comisia Județeană a revalidat propunerile față de aceleași terenuri.

În 2003, Zoea Rădulescu a promovat o acțiune la Curtea de Apel Ploiești, care a decis definitiv și irevocabil, obligarea Comisiei Județene Constanța de aplicare a Legii fondului funciar de a elibera titlul de proprietate ca urmare a reconstituirii dreptului de proprietate conform propunerii Comisiei Locale. 

Coincidenţa de numere a unor sole de teren, a făcut ca Rădulescu să ajungă din nou în instanță ca să demonstreze că sola din Kogălniceanu este una şi aceeaşi cu un teren din Constanţa, care aparține unui alt proprietar.

Solele A510 Constanța, respectiv Mihail Kogălniceanu sunt aflate la peste 20 km distanță. Din 2003, femeia poartă procese pentru a demonstra ca terenul e unul și același.
Acest dosar face parte din aceeași suită de procese iar magistrații nu au acordat deocamdată niciun termen.
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii