Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:47 13 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asociația Constanța Altfel a pierdut procesul Blocul din Portul Tomis nu va fi demolat!

ro

14 Apr, 2023 00:00 4477 Marime text
⦁ Pe rolul Tribunalului Constanţa a fost înregistrată, în septembrie 2018, pe Secția Contencios administrativ și fiscal, o acțiune  de către reclamantele Asociația Constanța Altfel și Asociația Liga pentru Drepturile Constănțenilor
⦁ Reclamanții au solicitat anularea hotărârilor Consiliului Local Constanţa prin care au fost aprobate documentaţiile de urbanism necesare emiterii autorizaţiei de construire a complexului hotelier cu regim de înălțime S+P+9E din zona Port Tomis
⦁ Tribunalul Constanța s-a pronunțat în 2021 și a respins cererile reclamanților ca neîntemeiate, deoarece au fost formulate de persoane fără calitate procesuală activă.
⦁ Pe 11 aprilie a.c. și Curtea de Apel s-a pronunțat definitiv și a respins recursurile depuse în acest dosarPe rolul Tribunalului Constanţa a fost înregistrată, în septembrie 2018, pe Secția Contencios administrativ și fiscal, o acțiune  prin care reclamantele Asociația Constanța Altfel și Asociația Liga pentru Drepturile Constănțenilor au solicitat anularea hotărârilor Consiliului Local Constanţa prin care au fost aprobate documentaţiile de urbanism necesare emiterii autorizaţiei de construire a complexului hotelier cu regim de înălțime S+P+9E din zona Port Tomis.

Tribunalul Constanța s-a pronunțat în 2021 și a respins cererile reclamanților ca neîntemeiate, deoarece au fost formulate de persoane fără calitate procesuală activă.

În soluția dată, judecătorii de la Tribunal au reținut faptul că: „prin HCL Constanta nr. 456/26.11.2001 a fost aprobat „Studiul de oportunitate - PUD hotel cu restaurant S+P+9E, precum și planul urbanistic de detaliu în suprafață de 1.142 mp situat în Constanța, Portul Tomis”, în vreme ce imobilul aflat în proprietatea reclamantei se afla amplasat pe bulevardul Tomis nr. 33, adică la o distanţă mai mult decât apreciabilă faţă de terenul care a generat planul urbanistic de detaliu, neregăsindu-se printre vecinătăţile acestuia”.

Pe 11 aprilie a.c., Curtea de Apel s-a pronunțat definitiv și a respingerea recursurile depuse în dosarul nr.5411/118/2018.

Iată soluția magistraților pe scurt:

„Respinge excepţia tardivităţii cererii de anulare a Hotărârii Consiliului Local Constanţa nr. 456/21.11.2001. Casează în parte sentinţa recurată şi rejudecând dispune: Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale active a reclamantei Asociaţia Liga pentru Drepturile Constănţenilor. Admite excepţia lipsei de interes a reclamantelor în formularea acţiunii conexe. Respinge ca lipsită de interes cererea conexă formulată de reclamantele Asociaţia Liga pentru Drepturile Constănţenilor şi Ovanesian Felicia Nadina în contradictoriu cu pârâţii Consiliul Local al Municipiului Constanţa şi Astera Consulting SRL. Menţine dispoziţiile sentinţei recurate privind respingerea ca nefondată a excepţiei lipsei calităţii procesuale active a reclamantei Ovanesian Felicia Nadina şi obligare a reclamantelor Asociaţia Liga pentru Drepturile Constănţenilor şi Ovanesian Felicia Nadina la plata către pârâtul Consiliul Local al Municipiului Constanţa a sumei de 1.059,77 lei cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând onorariu de avocat. Respinge ca nefondată cererea formulată de intimatul-pârât Consiliul Local al Municipiului Constanţa de obligare a recurentelor la plata cheltuielilor de judecată. Pronunţată astăzi, 11.04.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei“, se arată în încheierea de ședință.


PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Ce soluție au dat magistrații de la Curtea de Apel Constanța în dosarul clădirii de 9 etaje din Portul Tomis?

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii