Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:53 20 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Arest la domiciliu Începe judecata unui primar din Dobrogea acuzat de luare de mită!

ro

12 Jun, 2020 00:00 1677 Marime text
  • Tribunalul a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a arestului la domiciliu.
  • Un om de afaceri a formulat denunț la D.G.A. - Serviciul Județean Tulcea.

Începe judecata lui Ilie Munteanu, primarul comunei tulcene Crişan, suspectat de luare de mită! Decizia a fost luată zilele trecute de judecătorii de la Tribunalul Tulcea, însă a fost contestată la Curtea de Apel Constanța. Până în prezent nu a fost stabilit primul termen de judecată în faza apelului. Oricare va fi decizia Curții de Apel Constanța, aceasta va fi definitivă.


Edilul a fost recent trimis în judecată de pocurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea.


Primarul a fost arestat pe data de 4 aprilie de Tribunalul Tulcea, la solicitarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea.


Pe data de 19 mai, Tribunalul Tulcea a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive luată faţă de inculpat cu cea a arestului la domiciliu.
 

Obligații

„Impune inculpatului Munteanu Ilie obligaţia de a nu părăsi domiciliul fără permisiunea judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei în faţa căreia se află cauza. Pe durata arestului la domiciliu, inculpatul Munteanu Ilie va avea următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice cu martorii (...) pe nicio cale, direct sau indirect. Atrage atenţia inculpatului Munteanu Ilie că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. Pune în vedere inculpatului Munteanu Ilie că poate părăsi imobilul în care locuieşte pentru a se prezenta în faţa judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată, la chemarea acestora“, potrivit minutei judecătorești.
 

Flagrant

Pe data de 3 aprilie, ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Tulcea, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea au anunțat prinderea în flagrant a unei persoane, primar al unei comune din județul Tulcea, în timp primea, cu titlu de mită, suma de 10.000 lei, de la un bărbat, denunțător în cauză.


În fapt, denunțătorul, administrator al unei societăți comerciale, a primit spre executare un contract de lucrări de la o primărie din județul Tulcea, în schimbul căruia ar trebuit să îi remită primarului comunei suma de 20.000 lei, împărțită în două tranșe egale. Prima tranșă, în valoare de 10.000 lei a fost remisă în luna decembrie 2019 iar, ulterior, în luna martie 2020, acesta a formulat denunț la D.G.A. - Serviciul Județean Tulcea, denunț înaintat de îndată Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea, fiind întocmit dosar de cercetare penală.


Citește și

Procesul lui Radu Mazăre, de la Curtea de Apel Constanța, amânat pentru luna viitoare

Șase ani de proces Falimentul Tutun și Ziare, una dintre firmele-fanion ale lui Sorin Strutinsky, pe masa judecătorilor
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii