Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:18 26 02 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șase ani de proces Falimentul Tutun și Ziare, una dintre firmele-fanion ale lui Sorin Strutinsky, pe masa judecătorilor

ro

11 Jun, 2020 00:00 1185 Marime text
  • Cazul se află la Tribunal din septembrie 2014.
  • Printre creditori se numără Municipiul Constanța prin Primar, dar și Conpress Advertising.
  • Noua înfățișare a fost stabilită pe data de 22 septembrie
Aflată pe rolul instanțelor constănțene de aproape șase ani, cauza în care se discută încă procedura falimentului societății Tutun și Ziare SRL se va relua la toamnă, la Tribunalul Constanța.
Magistrații Secției a II-a civile a acestei instanța au decis acordarea unui nou termen la data de 22 septembrie, de la ora 11.00, pentru continuarea procedurii.
În dosar, sunt peste 30 de creditori, printre care se numără și Municipiul Constanța prin Primar. Alături de acesta se mai află și Agenția Națională pentru Administrare Fiscală, precum și diferite trusturi de presă, inclusiv Conpress Advertising, aflată, la rândul său, în insolvență și având același lichidator judiciar.
 Lichidator judiciar al societății Tutun și Ziare SRL a fost desemnat practicianul în insolvență Kronos Insolv IPURL.
La data de 18 decembrie 2018, Tribunalul Constanța a dispus începerea procedurii falimentului debitoarei SC Tutun și Ziare.
Cauza se află pe masa Cristinei Belecciu, judecător sindic în cadrul Tribunalului Constanţa.

Datele oficiale despre firmă


Conform datelor puse la dispoziţie de Registrul Comerţului, SC Tutun şi Ziare SRL are sediul social în municipiul Constanţa. Asociaţi persoane juridice sunt KLD Services SRL, cu sediul pe aleea Muzicii, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 1%, şi Sorin Strutinsky, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 99%. Firma are ca obiect de activitate „comerţ cu ridicata nespecializat“.
Cele peste 200 de activități secundare ale firmei includ cultivarea orezului, a strugurilor, finisarea materialelor textile, tipărirea ziarelor, lucrări de ipsoserie, comerț cu alte autovehicule, intermedieri în comerțul cu produse diverse, diferite tipuri de comerț, servicii de mutare, activități de pompe funebre și similare, dar și activități de întreținere corporală.
Reamintim că Tutun şi Ziare SRL, una dintre firmele-fanion ale lui Sorin Strutinsky este, din 2014, în insolvenţă. Înfiinţată în 1997, aceasta a avut vârful economic în anul 2012, când a devenit cel mai mare distribuitor en-gros ce activa pe piaţa din România. Începând cu anul 2014, societatea a intrat în imposibilitatea de a achita obligaţiile curente şi datoriile către furnizori.

Citește și:

Falimentul SC Tutun şi Ziare SRL a fost amânat

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii