Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:01 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aflată în arest la domiciliu Irina Manole, fostă șefă în OFIR Tulcea, poate merge la locul de muncă

ro

21 Jul, 2021 09:34 1692 Marime text
 

 
Tribunalul Tulcea i-a încuviințat Irinei Manole, fostă șefă în OFIR Tulcea, în fiecare zi lucrătoare inclusiv sâmbata și duminica, să părăsească imobilul din Tulcea unde execută măsura preventivă a arestului la domiciliu la orele 07:00 pentru prezentarea la locul de muncă din localitatea Sabangia, județ Tulcea, cu obligația revenirii la domiciliu până la ora 17:00.
 
„Desfășurarea activităților de muncă se poate realiza la sediul angajatorului Agro Lizamar SRL -Sabangia și în orice altă locație dovedită prin document justificativ emis de angajator“, potrivit minutei judecătorești.
 
Decizia Tribunalului Tulcea nu este definitivă.
 
Irina Manole a fost trimisă în judecată de DNA Constanța și este acuzată de luare de mită.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:
 
În perioada martie - aprilie 2021, inculpata Manole Irina, în calitatea menționată mai sus, printr-un intermediar, ar fi pretins și primit suma de 70.000 lei de la o persoană (martor în cauză), beneficiară a unui proiect finanțat din fonduri europene nerambursabile, împrejurare în care procurorii anticorupție au procedat la constatarea infracțiunii flagrante.
 
Suma respectivă reprezintă jumătate (50%) din banii încasați de la O.J.F.I.R. Tulcea, sub formă de finanțare europeană, de către persoana respectivă în cadrul Măsurii „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” și ar fi fost primită de inculpată pentru a-și îndeplini atribuțiile de serviciu, respectiv pentru „ajutorul” acordat martorului la întocmirea, depunerea și aprobarea proiectului finanțat din fonduri europene nerambursabile.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție. 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.  
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii