Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:11 07 02 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tribunalul Tulcea a încetat procesul penal într-un dosar al DNA Constanța!

ro

26 Nov, 2022 00:00 990 Marime text
 
 
  • Dosarul a fost trimis la Tribunalul Tulcea în iunie 2021.
 
Tribunalul Tulcea a încetat procesul penal pornit împotriva Irinei Manole, fosta șefă a Serviciului active fizice și plăți directe din cadrul Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (O.J.F.I.R.) Tulcea! Decizia a fost luată în temeiul art. 396, alin. 6 c.pr.pen., raportat la art. 16, alin. 1, lit. f c.pr.pen. ca urmare a intervenirii decesului.
 
Irina Manole a fost trimisă în judecată de procurorii DNA Constanța.
 
În rechizitoriu, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:
 

În perioada martie - aprilie 2021, inculpata Manole Irina, în calitatea menționată mai sus, printr-un intermediar, ar fi pretins și primit suma de 70.000 lei de la o persoană (martor în cauză), beneficiară a unui proiect finanțat din fonduri europene nerambursabile, împrejurare în care procurorii anticorupție au procedat la constatarea infracțiunii flagrante.
 
Suma respectivă reprezintă jumătate (50%) din banii încasați de la O.J.F.I.R. Tulcea, sub formă de finanțare europeană, de către persoana respectivă în cadrul Măsurii „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” și ar fi fost primită de inculpată pentru a-și îndeplini atribuțiile de serviciu, respectiv pentru „ajutorul” acordat martorului la întocmirea, depunerea și aprobarea proiectului finanțat din fonduri europene nerambursabile.
 

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citeşte şi
 
Breaking News
Viorel Costache, fostul șef al ISU Dobrogea, achitat definitiv!

 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii