Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:54 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Accident grav în Constanţa. Şoferul a fugit de la faţa locului. Prins şi condamnat

ro

08 Jan, 2020 00:00 2138 Marime text

Un tânăr de 23 de ani, din Babadag, judeţul Tulcea, a fost condamnat de magistraţii Judecătoriei Constanţa la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru comiterea infracţiunii de părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei sau a procurorului. Decizia Judecătoriei Constanţa nu este definitivă, ea fiind contestată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Inculpatul a fost trimis în judecată prin rechizitoriul nr. 1117/P/2019 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.
 
Magistraţii l-au acuzat pe inculpat de săvârşirea infracţiunii de părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia, constând în părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea politiei sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei, de către conducătorul vehiculului sau de către instructorul auto, aflat în procesul de instruire, ori de către examinatorul autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, implicat într-un accident de circulaţie.
 
Prin actul de sesizare s-a reţinut în sarcina inculpatului faptul că, la data de  21 august 2019, inculpatul Iaşar G. a condus un autoturism marca Mercedes, model Vito, pe raza municipiului Constanţa. La un moment dat, şoferul a surprins şi a accidentat o femeie, care se afla pe partea carosabilă. Victima a avut nevoie de o perioadă de circa 50 de zile de îngrijiri medicale. După producerea accidentului, inculpatul a părăsit locul faptei fără încuviinţarea poliţiei şi a plecat la domiciliul său, unde a fost găsit ulterior de către lucrătorii de poliţie.
 
Magistraţii au constatat că victima accidentului a depus la dosar o declaraţie notarială prin care a arătat că, după ce a primit de la inculpat o sumă reprezentând reparaţiile morale şi materiale solicitate, nu a formulat plângere prealabilă faţă de autorul faptei de vătămare corporală din culpă împotriva sa.
 
Citeşte şi:
 
Judeţul Constanta. Tragedii teribile în weekend. Drogaţi pe şosele, copii traumatizaţi, şase copii orfani, mormane de fiare

26 de ani de la prăbuşirea, la Tuzla, a unui elicopter al unităţii din localitate. Șase oameni şi-au pierdut viaţa

Misiune de zbor în colaborare cu Armata SUA
Nouă militari au murit după ce un elicopter IAR-330 Puma SOCAT s-a prăbuşit în Sibiu. Cinci ani de la tragedie

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii