Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:50 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

70 de ani de închisoare Crimă la Cogealac! Primele pedepse contestate

ro

10 Dec, 2023 11:44 1308 Marime text


Tribunalul Constanța a soluționat în primă instanță, aproape de jumătatea lunii trecute, dosarul în care șase persoane au fost deferite justiției în cazul conflictului din Cogealac, din luna iunie 2022, pentru omor calificat și de tentativă la omor calificat.
 
Conform portalului instanțelor de judecată, cei șase au fost condamnați, în total, la 70 de ani de închisoare. 
 
Tribunalul Constanța a mai decis obligarea inculpaţilor, în solidar, la plata către partea civilă a sumei de 50.000 de euro, la cursul BNR din data plăţii.
 
Inculpații sunt acuzați de omor calificat și de tentativă la omor calificat.
 
Decizia Tribunalului Constanța a fost contestată la Curtea de Apel Constanța, instanță ce va lua o decizie definitivă.  
 
Conform anchetatorilor, la data de 20 iunie 2022, în jurul orei 18.30, a avut loc un conflict între două grupuri de persoane.
 
Un grup dintr-o comună din județul Tulcea care a venit cu un autoturism, respectiv 6 persoane, în comuna Cogealac.
 
Au coborât înarmate persoanele respective și au atacat doi bărbați din Cogealac.
 

 „Le-au atacat în mod destul de violent pe cele două persoane vătămate și în timp ce încercau să se refugieze de la locul unde de lăsaseră pline de sânge pe cele două persoane vătămate, exact când au urcat în mașină să plece de la fața locului, un frate al persoaneor căzute la sol s-a enervat, a reacționat, a luat o piatră și a aruncat -o spre autoturismul cu cele 6 persoane. A spart gemul mașinii piatra, iar victima a decedat pe loc. Leziunea a fost extrem de gravă. Supectul bănuit că ar fi aruncat cu piatra și ar fi omorât-o pe victimă este reținut”, a mai spus procurorul criminalist Zafer Sadîc, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța. 

 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Mai mulți procurori cer să fie eliberați din funcție, prin pensionare! Listă
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii