Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:32 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După 15 ani de presă, Cristian Cealera şi-a descoperit o nouă vocaţie

ro

02 Feb, 2018 00:00 7638 Marime text
Născut pe data de 16 iulie 1974, în Techirghiol, publicistul Cristian Cealera se consideră un Rac veritabil, dar şi un dobrogean get-beget, dintr-o mamă ardeleancă şi un tată aromân.
A urmat cursurile şcolilor nr. 25 şi nr. 12, instituţii de renume prin anii '80, a absolvit Liceul „Decebal“, promoţia 1992, după care a urmat Facultatea de Drept, licenţiindu-se în criminalistică.
 
După absolvirea facultăţii, a urmat stagiul în armată, apoi, timp de trei ani, a lucrat ca jurist la o societate din Mangalia. Din 2001 a lucrat, timp de 15 ani, în presă, inclusiv la ziarul ZIUA de Constanţa, ajungând chiar redactor-şef adjunct, cotidian la care se va întoarce de săptămâna viitoare, pentru a publica articole ce au legătură cu pasiunea sa pentru istorie şi mai ales mitologie.
 
Până în 2007 a acoperit aproximativ toate departamentele atribuite unui jurnalist, atât pe perioada în care a lucrat la România Liberă sau la Telegraf, iar la televiziunea CTV a ales să se ocupe de partea culturală. A început să scrie despre Dobrogea în 2005, la ZIUA, apoi la România Liberă, iar din 2007 a început să realizeze la CTV filme documentare despre siturile arheologice din Dobrogea.
 
Din 2015 a început colaborarea cu Cristi Bărhălescu şi Valentin Coman pe proiectul online „Blacksea tales“, prin intermediul căruia erau oferite informaţii legate de istoria Dobrogei şi de mitologie.
 
În acelaşi an s-a angajat la agenţia de turism Icar Tours, unde a lucrat pe relaţii media, promovare, design web, iar în paralel a început să se ocupe de site-uri precum Constanţa city tour sau Black sea tales ori Icar Tours. Uşor-uşor, a prins gustul pentru tururile cu ghid, reuşind să-şi ia atestat în acest sens şi să însoţească grupuri într-un periplu săptămânal, sugestiv intitulat „Dobrogea şi Delta Dunării“.
 
Despre activitatea scriitoricească şi despre cum a ajuns pe coperta a trei cărţi, ca autor, dar şi despre articolele pe care le va publica la rubrica „Invitaţi“ în cotidianul ZIUA de Constanţa puteţi citi în interviul de mâine.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii