Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:45 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Universitatea „Ovidius" a gazduit conferinta internationala „Water 2010"

ro

17 Jun, 2010 04:37 3687 Marime text
ovidius.jpgÎn cursul zilei de ieri, a avut loc deschiderea oficială a conferinţei internaţionale „Water Across Time in Enginnering Research - Water 2010", organizată de Facultatea de Construcţii, din cadrul Universităţii Ovidius din Constanţa. Evenimentul a avut loc în Aula Magna, sediul Universităţii din bulevardul Mamaia, nr. 124.

Acest eveniment reuneşte academicieni, cercetători şi specialişti din toată lumea şi dintr-o gamă largă de domenii legate de resursele de apă. Conferinţa funcţionează ca o platformă pentru schimbul de cunoştinţe şi bune practici din domeniul monitorizării resurselor de apă, al analizei riscurilor şi al prevenirii hazardelor. Lucrările se desfăşoară în zece secţiuni, dintre care amintim: inginerie costieră, protecţia mediului, managementul integrat al resurselor de apă şi aplicaţii GIS şi construcţii hidraulice. Cercetările vor fi publicate în Analele Universităţii „Ovidius" din Constanţa, Seria Inginerie Civilă, revistă ştiinţifică cotată CNCSIS, categoria B.

Cu acest prilej, prof. dr. inginer Dumitru Arsenie, fost rector în perioada 1991-1996, a primit o diplomă de excelenţă din partea rectorului Vasile Ciupină.

Aflată la prima ediţie, conferinţa Water 2010 se desfăşoară în contextul celei de a 20-a aniversări a Universităţii „Ovidius" din Constanţa, în timp ce ediţia din 2011 va celebra împlinirea a 50 de ani de învăţământ superior la Constanţa. Evenimentul se va încheia pe data de 19 iunie a.c.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii