Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:37 24 02 2018 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Şi profesorii calcă strâmb Un suplinitor de la Liceul Tehnologic Cobadin, prins cu fiţuici la definitivat

ro

15 Jul, 2014 00:00 2256 Marime text
Ieri, la Colegiul Comercial „Carol I“ s-a desfăşurat proba scrisă a examenului naţional de definitivare în învăţământ. Potrivit ISJ Constanţa, din cei 274 de candidaţi înscrişi, 25 au absentat, iar 65 s-au retras din examen. O candidată care susţinea proba de concurs la disciplina Educaţie fizică a fost eliminată pentru fraudă (notiţe). Este vorba despre un suplinitor, care este angajat până pe 31 august   la Liceul Tehnologic Cobadin.

Nota minimă de promovare a examenului naţional de definitivare în învăţământ, la proba scrisă, este 8. Cadrele didactice care promovează dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar. Rezultatele iniţiale se vor afişa vineri, 19 iulie, iar înregistrarea contestaţiilor şi transmiterea acestora la centrele de evaluare se vor realiza în intervalul 19 - 20 iulie. În perioada 21 - 23 iulie, vor fi soluţionate contestaţiile, iar rezultatele finale vor fi publice în data de 24 iulie. De asemenea, potrivit metodologiei, „candidatul care se retrage din proprie iniţiativă poate solicita anularea lucrării, pe baza unei declaraţii, şi părăseşte sala după cel puţin o oră de la deschiderea plicului cu subiecte. În acest caz, lucrarea scrisă nu este evaluată, iar în statistici, candidatul respectiv se consideră retras, cu dreptul de a se înscrie în sesiunea imediat următoare, conform prevederilor legale“.

Titularizarea „bate la uşă“


Examenul de titularizare va avea loc pe 21 iulie. Din judeţul Constanţa, s-au înscris la concurs 1.056 de cadre didactice, care vor trebui să obţină cel puţin nota 7 pentru a promova examenul. ISJ Constanţa a organizat cinci centre de concurs: Liceul Teoretic „George Călinescu“, Liceul Teoretic „Ovidius“, Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“, Şcoala Gimnazială „Ferdinand“ şi Liceul Tehnologic „Ioan N. Roman“. Rezultatele vor fi afişate pe 25 iulie. Contestaţiile pot fi depuse între 25 şi 26 iulie, rezultatele finale urmând a fi făcute publice pe data de 30 iulie. La concurs au fost scoase 1.539 de posturi, dintre care 705 în mediul urban şi 834 în cel rural. Dintre acestea, 150 de posturi sunt titularizabile: 90 în rural şi 60 în urban (31 în municipiul Constanţa). Cât priveşte posturile scoase la concurs, cele mai multe sunt pentru învăţători (215, dintre care 31 titularizabile), educatori (166 de posturi, dintre care 27 titularizabile), limba engleză (92 posturi), religie (59 de posturi), educaţie fizică (58 de posturi), matematică (52 de posturi), limba română (47 de posturi), psihopedagogie specială (30 de posturi), istorie (20 de posturi).

Ti-a placut articolul?

Comentarii