Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:23 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA-n amiaza mare Revoluția la Constanța, după 32 de ani

ro

23 Dec, 2021 12:49 2390 Marime text
 
Președintele Asociației „Revoluția din 1989” Constanța, Gheorghe Turcu, și vicepreședintele acesteia, profesorul Nicolae Cușa, sunt invitații ediției de vineri, 24 decembrie, ora 13.00, ai emisiunii „ZIUA-n amiaza mare“.
 
ZIUA-n amiaza mare are o frecvență săptămânală, este realizată de jurnalista Feri Predescu și poate fi vizionată pe pagina www.ziuaconstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta.
 
 
Cei doi reprezentanți de marcă ai revoluționarilor vor vorbi despre primele momente de libertate la Constanța, din 22 decembrie 1989, despre zilele fierbinți care au urmat.
„Atunci, în decembrie 1989, când 32 de persoane au murit și 105 au fost rănite, am reușit dărâmarea unei dictaturi și schimbarea unui sistem comunist din dorința de libertate, adevăr și democrație. Dumnezeu să ne ajute“, sunt cuvintele scrise de revoluționarii constănțeni pe o placa din marmură în fața Prefecturii.
 
Tocmai despre adevărul din zilele Revoluției de la Constanța vor vorbi cei doi invitați, participanți activi la  evenimentele din decembrie 1989. Vom afla și cum sunt priviți ei, astăzi, la 32 de ani de la Revoluție, de către autorități.
 
E suficient să spunem că în orașul martir Constanța Revoluția este pomenită de puțină lume. Doar de presa locală și de cei care au avut direct de pătimit în acele zile de la sfârșitul lui ’89. Vom afla de ce sunt marginalizați revoluționarii. Au voie să depună coroane de flori la monumentul din oraș doar în data de 22 decembrie. La celelalte sărbători naționale sunt uitați. 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii