Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:22 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA-n amiaza mare Delta Dunării și problemele ei de toate zilele

ro

05 May, 2022 10:30 1632 Marime text


După ce la ediția precedentă a emisiunii „ZIUA-n amiaza mare" au fost prezentate ofertele Deltei Dunării pentru sezonul turistic 2022, vineri, 6 mai, la ora 13.00, discutăm despre problemele acestei zone pitorești a României. Reprezentanți ai autorităților locale, ai asociațiilor turistice și profesionale vor prezenta, pe lângă obiceiurile și tradițiile deltaice, câteva soluții pentru creșterea atractivității Deltei Dunării. Vor vorbi despre oamenii Deltei, despre contribuția celor 14 minorități etnice din zonă la transformarea ei într-o destinație a turismului gastronomic.

ZIUA-n amiaza mare are o frecvență săptămânală și poate fi vizionată pe pagina www.ziuaconstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta.

Propunerile și proiectele primarilor și ale asociațiilor turistice de aici au nevoie însă, de ce cele mai multe ori, de sprijinul autorităților județului Tulcea, al parlamentului și al guvernului. De exemplu, pentru înființarea Organizației de Management al Destinației (OMD) Delta Dunării, asociațiile turistice fac demersuri de mult. Au reușit chiar să înființeze o OMD pentru zona umedă a Deltei Dunării.

„Uscatul“, precum municipiul Tulcea, nu a părut interesat de proiectul care poate promova „paradisul verde“ și cu ajutorul primăriei.

Acum, guvernul a pus în dezbatere legea înființării OMD-urilor regionale, Dobrogea fiind una din cele opt zone desemnate. La mijloc sunt milioane de euro, prin PNRR. Așadar, până în toamnă, această OMD trebuie înființată. În caz contrar, se pierd banii. Autoritățile din județele Tulcea și Constanța nu vor avea încotro și vor fi nevoite să se mobilizeze pentru organizarea modului de promovare a  turismului de pe litoral și din Delta Dunării. Vor reuși? Cei din Deltă sunt optimiști.

Până un alta, ei sunt conștienți că, indiferent de anotimp, Delta Dunării va atrage, an de an, zeci de mii de turiști, iubitori ai naturii sălbatice, pure, ecologice, așa cum nu găsesc în altă parte a Europei. Important este însă ca și autoritățile să știe. Deocamdată, unele nu prea par interesate. Așa cum nu fac nimic, și aici e vorba despre „cei de sus“, pentru funcționarea Bursei de pește din Tulcea, pentru construirea căreia s-au cheltuit milioane de euro. Vom afla și de ce gospodăriile așezărilor din Deltă sunt atacate de șacali, fără ca autoritățile sa fie in stare să ia măsuri. Sau despre „legalitatea“ construirii unor unități de cazare în Rezervația Biosferei Delta Dunării. Despre toate acestea, și nu numai, la ZIUA-n amiaza mare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii