Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:26 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE Probleme cu autorizațiile de construcție din Constanța și stațiunea Mamaia. Presiuni în cartierul Faleză Nord

ro

02 Nov, 2021 14:33 2048 Marime text
  • Cristiana Popescu este consilier local municipal și secretarul Comisiei de organizare și dezvoltare urbanistică, realizarea lucrărilor publice, protecția mediului înconjurător, conservarea monumentelor istorice și de arhitectură
  • De profesie arhitect, consilierul studiază cu atenție fiecare proiect urbanistic care ajunge în Comisie. 

Consilierul local municipal Cristiana Popescu vorbește despre planul urbanistic din stațiunea Mamaia și municipiul Constanța.

Ca să ai negru pe alb trebuie să faci un studiu. Cea mai mare problemă a PUZ- urilor aprobate anterior este o lipsă de consultare.

Mie îmi place să discut cu oamenii. În momentul în care cunoști problemele, automat îți vin și soluțiile.

Există o presiune foarte mare în cartierul Faleză Nord. Pe orice petec de teren se mai poate construi.

Este foarte clar că trebuie luate măsuri cu privire la proiectele urbanistice din stațiunea Mamaia. S-a dorit să se ajungă acolo. Până acum s-a construit tot ce au vrut investitorii, precizează Cristiana Popescu.


Consilierul  a vorbit și despre multitudinea construcțiilor colective.

În una din ultimele comisii tehnice au venit mai mulți proiectanți. Se ajunsese la 600 de apartamente într-o singură ședință, spune consilierul.


Arhitectul subliniază importanța turismului în Constanța și mobilitatea în municipiu.

Cea mai mare problemă a municipiului Constanța este sezonalitatea turismului. Există rețete de succes pentru  prelungirea sezonului.

Nu ai cum să discuți despre problemele de mobilitate fără să discuți despre planurile de urbanism, adaugă Cristina Popescu.


Cristiana Popescu a vorbit și despre publicitatea stradală și estetica urbană: 

La capitolul estetică urbana este foarte important subiectul panourilor publicitare. O mare problemă e că sunt niște autorizații deja emise care au un termen pe care ar trebui să il respecte și să le dea jos. Legea națională este un haos.
 
Va fi elaborat un ghid de estetică urbană. Avem nevoie de specialiști. Inventarierea trebuie făcută cu foarte mare grijă și nu superficial. Avem nevoie de propuneri pentru a veni în rezolvarea problemelor. Avem nevoie de oameni care să facă lucrurile acestea cu pasiune.


Aprobarea noului Regulament de acces auto în Peninsulă a fost adoptat de CLM, deși nu s-au clarificat o serie de aspecte importante, ce erau necesare înainte de a se vota conținutul acestui regulament.
 
Regulamentul ce restricționează accesul auto în cea mai importantă zonă turistică din oraș, fără o planificare strategică în spate nu reprezintă o soluție viabilă a fost adoptat în forță.









 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii