Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:19 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE Cum ne poate proteja poliția în cazul violenței în familie sau în școli

ro

12 Jan, 2022 14:15 1820 Marime text
  • Dincolo de violența în familie, fenomenul se manifestă inclusiv în spații publice, cum ar fi școlile ori alte unități de învățământ, dar și în mediul online.







Invitatul de miercuri, 12 ianuarie 2022,  al emisiunii ZIUA LIVE este subcomisar Irina Manolache, împuternicit șef Birou Analiză și Prevenirea Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța.






Subcomisarul ne va explica ce poate face Poliția pentru a ne proteja, ce atribuții au polițiștii pentru a interveni în cazurile de violență și ce pot face victimele odată aflate într-o astfel de situație.






ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră, observațiile sau părerile în legătură cu subiectul abordat, exprimate cu respectarea unui limbaj adecvat și cu evitarea atacurilor la persoană. 




 

Orice persoană poate apela numărul de urgență 112. Polițistul aplanează conflictul.




Atunci când este vorba despre un caz grav, polițistul  întocmește un ordin de protecție provizoriu.
 
 
Atacatorul are obligația de a părăsi locuința comună.



Pot fi dispuse și alte măsuri. I se poate interzice să ia legătura cu victima.  În astfel de momente cel mai important este să fie eliminat pericolul.  Agresorul se alege cu dosar penal, explică Irina Manolache.





Manolache a vorbit și despre violența în școli.





Elevii pot apela numărul de urgență 112 în cazul bullying-ului, mai spune Manolache. Atât victima cât și agresorul pot fi introduși intr-un program de consiliere cu acordul părinților.







 

Le recomandăm adolescenților să aibă încredere în părinți. Este foarte important să se consulte cu un adult pe care îl apreciază. Din experiența noastră, sunt dispuși să comunice problemele.



Ne întreabă referitor la răspunderea penală. Îi interesează metodele pe care le pot aplica pentru a nu deveni victime. Sunt receptivi. Noi sperăm să și pună în practică sfaturile noastre, a adăugat Manolache.













Sursa foto: ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii