Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:09 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE Alegeri comasate. Cum va aborda Alianța Dreapta Unită alegerile din 9 iunie?

ro

22 Feb, 2024 17:00 1214 Marime text
  • Președintele USR Constanța, deputatul Stelian Ion este invitat la ZIUA LIVE
  • Acesta a vorbit despre candidatura la Primăria Constanța, dar și despre posibile vulnerabilități din această calitate
 
 
Președintele USR Constanța, deputatul Stelian Ion este invitat la ZIUA LIVE.

Acesta a vorbit despre candidatura la Primăria Constanța, dar și despre posibile vulnerabilități din această calitate.
 
Stelian Ion nu mai are celebra garsonieră.
 
„Nu mai am garsoniera, am doi copii, am stat ani de zile acolo și nu pot să stea amândoi în aceeași cameră. Anul trecut făcând planuri pentru viitor și am trecut de la garsonieră într-un apartament. Locuiesc într-un bloc vechi în Constanța.
 
Este foarte impotrant ca un primar să locuiască în orașul în care este primar. De asta și legislația impune ca un candidat să demonstreze că are mutație în localitatea în care este primar. Am domiciliu în apartamentul din Constanța în care locuiesc.
 
Acum patru ani, atacurile la adresa mea au fost mizerabile, nu au fost corecte. 
 
Postacii domnului Chițac m-au atacat mizerabil.

Sunt un om normal, nu m-am îmbogățit, sunt un om de condiție medie.
 
Eram într-o perioadă profesională în plină ascensiune în avocatură. Nu m-am îmbogățit din politică. În declarația de avere va apărea un apartament și o mașină.

Eu am rămas același din 2020. Eu cred că oamenii nu și-au pierdut speranța. Cred că este o mare șansă să scăpăm de Vergil Chițac la Constanța”.
 
Președintele USR Constanța a spus la ZIUA LIVE că se aștepta la comasarea alegerilor, deoarce se vorbea de mult de acest subiect.
 
„Sincer oamenii nu sunt atat de atenți la aceste alegeri. Nu țin neaparat ca acestea să fie comasate sau separate. PNL s-a prăbușit în sondaje în ultima vreme.
De cealaltă parte Ciolacu negociază probabil pentru a deveni el candidat unic la alegerile prezidențiale, iar fiecare să aibă ceva de câștigat. Nu îi interesează să facă economie la buget. Nu se face economie. Avem aceeași dată pentru alegeri, dar sunt separate.
La europarlamentare poți vota oriunde în țară, în schimb la locale nu poți.  Vor să bage în aceeași căciulă toate voturile, să nu se vadă dezastrul PNL. Această decizie este pentru a salva PNL.
Vor să îl salveze pe Ciucă. Pe ei îi doare mai tare de USR, să nu ia USR primării în marile orașe. Este un blat între PNL și PSD. Cel mai mare pericol pentru ei suntem noi., Nu le merg furăciunile cu noi. Ei nu știau de pericolul AUR de anul trecut? Aceste lucruri erau cunoscute. 
 
Din această decizie pierde democrația din România. Alegerile ar fi trebui să aibă loc la vremea lor. Nu mai este pandemie. vom merge și la Curtea Constituțională. Cred că socoteala lor meschină de la nivel central nu îi ajută și la Constanța. Îl veți vedea pe Vergil Chițac să dea orașul peste cap, să ne arată cum este, să pună panseluțe. S-a trezit din somn, răspunde la întrebări, iese la întrebări. În 2020 am fost la un pas să câștigăm în fața lui Chițac.
 
Alianța de Dreapta știa că se va întâmpla acest lucru. De asta am și făcut Alianța, trebuie să fim mai mulți care să spargem acest monopol PSD/PNL. Am decis să mergem la aceste alegeri împreună. În linii mari se va merge pe aceste alianță. Trebuie să renunțe toată lumea la argumentele ce ar fi împotriva acestei alianțe. Avem în față un periocol foarte mare. Pericolul PSD-PNL este la fel de mare ca extremismul din România. PNL-PSD au făcut praf România în ultimele decenii”, a spus Stelian Ion.
 
Liderul USR a mai spus că Alianța Dreapta Unită va avea delegați în secțiile de votare pentru a preîntâmpina o eventuală încercare de fraudare a alegerilor.
 
 
VIDEO

 




PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

ZIUA LIVE Stelian Ion despre o posibilă candidatură la Primăria Constanța - „Cred că este o mare șansă să scăpăm de Vergil Chițac la Constanța“ (VIDEO)

ZIUA LIVE Președintele USR Constanța, deputatul Stelian Ion - „Mă așteptam la comasarea alegerilor. Se vorbește de mult de acest subiect“ (VIDEO)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii