Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:41 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Despre marinărie și nu numai, la „ZIUA-n amiaza mare”, cu Ovidiu Cupșa

ro

07 Apr, 2022 15:27 1518 Marime text
  • Emisiunea „ZIUA-n amiaza mare”, de vineri, 8 aprilie, ora 13.00, îl are invitat pe Ovidiu Cupșa, directorul Centrului Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturile Navale (CERONAV), o instituție din subordinea ministerului Transporturilor și funcționează încă din 1976.
 
ZIUA-n amiaza mare are o frecvență săptămânală și poate fi vizionată pe pagina www.ziuaconstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta.
 
CERONAV este un organism național de instruire în vederea perfecționării navigatorilor ce servesc la bordul navelor maritime pentru atingerea nivelului minim de pregătire cerut de prevederile Convenției Internaționale privind standardele de pregătire a navigatorilor, brevetare/ atestare și efectuare a serviciului de cart (STCW 1978). Ca organism național, CERONAV duce la îndeplinire obligațiile ce revin statului român din convențiile și acordurile internaționale referitoare la pregătirea și perfecționarea personalului maritim și fluvial la care țara noastră este parte.
 
Deși România nu mai are flotă comercială, aproape 50.000 de marinari, ofițeri și personal navigant, formați în școlile de profil de la noi, navighează pe țările și oceanele lumii. Și se perfecționează la CERONAV.
 
Ovidiu Cupșa este cel care, alături de alte nume cunoscute ale marinăriei române, militează pentru reînființarea flotei comerciale române. De ani de zile, ei fac demersuri la guvern și parlament și pare că există ceva speranțe pentru concretizarea proiectului.
 
Mai multe detalii vom afla, în emisiune, de la Ovidiu Cupșa. Cu aceeași ocazie, ne va povesti  cum a intervenit Organizația Maritimă Internațională (IMO), CERONAV fiind membru al acestei prestigioase asociații, la deblocarea a zeci de nave și salvarea a sute de marinari, aflați în nordul Mării Negre, în războiul produs de invadatorii ruși. Ovidiu Cupșa este și un bun cunoscător al vieții politice, administrative și sociale din Constanța și nu numai. Dovadă, printre altele, postările lui pe rețelele sociale, unde este foarte activ.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii