Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:59 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bombardarea navei Fundulea, rememorată la „ZIUA-n amiaza mare“

ro

25 Nov, 2021 11:42 2713 Marime text
  • Dumitrache Delicote, Dacian Botta, Adrian Mihălcioiu sunt invitații ediției de vineri, 26 noiembrie, ora 13.00, a emisiunii „ZIUA-n amiaza mare“.
 
ZIUA-n amiaza mare are o frecvență săptămânală, este realizată de jurnalista Feri Predescu și poate fi vizionată pe pagina www.ziuaconstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta.
 
Atacul terorist asupra navei Fundulea, rememorat la 34 de ani de la tragedia în care cei 30 de membri ai echipajului au fost ținta rachetelor trase de iranieni, este subiectul ediției de vineri, 26 noiembrie, ora 13.00, a emisiunii „ZIUA-n amiaza mare.

Fostul ofițer șef mecanic, la momentul atacului, DumitracheDelicote, și fostul ofițer mecanic, Florentin Dacian Botta, vor discuta despre ziua evenimentului care a lăsat în viața lor amintiri ce nu vor fi uitate vreodată. Pe fondul conflictului între Iran și Irak, în data de 23 noiembrie 1987, nava Fundulea, aflată în strâmtoarea Hurmuz, a fost bombardată cu 10 rachete cu napalm de către o navă paramilitară iraniană. Comandantul navei, Radu Lupu, și-a pierdut viața, alți doi marinari au suferit arsuri grave, ceilalți membri ai echipajului au fost ciuruiți de schije, pe care, unii dintre ei, le poartă și acum în corp.

Vom afla de la cei doi invitați ce s-a întâmplat în timpul bombardamentului și după, cum au reacționat autoritățile comuniste din țară, cum a fost viața lor după atacul terorist prin care au trecut.

Iar liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor, Adrian Mihălcioiu, va prezenta pericolul permanent la care au fost și sunt supuși, în activitatea lor, marinarii, pe mările și oceanele lumii, mai ales în zonele de război sau în care pândesc pirații.   

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii