Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:24 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

InfoSudEst.ro Aceeași situație ca la Eforie! Ce le-a făcut primarul din Babadag rromilor care locuiesc ilegal și nu dau nici un ban la stat?

ro

17 Oct, 2013 06:37 3877 Marime text
Fiecare societate are ostracizații săi, marginalizații, locuitori de maghernițe insalubre, scormonitori ai gunoaielor și resturilor societății de consum. Cantonați în această stază, de ani de zile, promiscuitatea proprie a fost ridicată la rang de tradiție, evident prost înțeleasă, dar motiv de opoziție împotriva tuturor celor care, mânați fie de intenții bune sau proiecte bănoase, încearcă să le schimbe dacă nu măcar pers-pectiva, cel puțin hainele murdare.

Pomacii. Sunt reprezentanții cei mai de jos ai rromilor de etnie turcă (xoraxaj), dacă e să vorbim de scări sociale, din Babadag. Blamați însuși de propria comunitate, au de zeci de ani de zile același stil minimalist de viață, trăind din resturi și furturi, nu-și trimit copiii la școală, nu plătesc impozite, nu sunt racordați la rețele de apă și electrice, și-au ridicat maghernițe pe domeniul public fără autorizații, încropite din paiantă, rareori chirpici, acoperite cu diverse materiale adunate de la gropile de gunoi sau din obiectivele economice dezafectate

Citiți articolul integral pe: InfoSudEst.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii