Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:37 21 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O vilă turistică din Eforie Sud se extinde. Societatea Delta Shipping Agency aşteaptă acordul de mediu

ro

08 Mar, 2017 00:00 804 Marime text
O vilă turistică din Eforie Sud se va extinde prin supraetajare, după ce societatea Delta Shipping Agency SRL va obţine toate avizele necesare pentru proiectul „Extindere - supraetajare imobil cu destinaţie turistică, din P+1E în P+2E, renovare şi recompartimentare“.
 
Recent, la Agenţia pentru Protecţia Mediului a fost depus memoriul în vederea obţinerii acordului de mediu pentru proiectul de extindere. Conform memoriului, terenul, în suprafaţă de 417 mp, se află în judeţul Constanţa, oraşul Eforie Sud, strada I.C. Brătianu, colţ cu strada Mihai Viteazu, având numărul cadastral 105803.
 
Destinaţia terenului stabilită prin planurile de urbanism şi amenajare a teritoriului este de locuinţe, comerţ, turism. Pe terenul studiat se află o construcţie existentă notată în planul de situaţie cu C1, în suprafaţă la sol de 180 mp. Suprafaţa desfăşurată este de 290 mp. Clădirea va funcţiona ca unitate de cazare sezonieră. Regimul de înălţime al construcţiei este P+1E şi se propune un regim P+2E (înălţimea maximă este de 10,84 m).
 
Terenul se învecinează la nord cu strada I.C. Brătianu, la sud cu lotul 1.039 - liber de construcţii, la est cu lotul 2 şi la vest cu strada Mihai Viteazu.
 
Structura de rezistenţă a clădirii existente este din cărămidă, iar planşeele sunt din lemn. Acoperişul existent este din tablă. Se propun recompartimentări interioare la parter şi la etajul existent. Prin proiect, se propune extinderea parterului cu cinci metri pătraţi. Extinderea se va realiza din zidărie de BCA rigidizată, cu stâlpi de beton armat. Se propune supraetajarea cu un nivel peste etajul 1. Supraetajarea se va realiza din zidărie de BCA, iar structura se va consolida conform cerinţelor experţilor tehnici.
 
Potrivit documentului, suprafaţa construită se va modifica de la 180 mp la 185 mp, iar cea desfăşurată va creşte de la 290 mp la 381 mp, Procentul de Ocupare a Terenului modificându-se de la 43,16% la 44,36%. Coeficientul de Utilizare a Terenului se va modifica de la 0,69 la 0,91.
      
Oportunitatea investiţiei este argumentată prin documentaţia de certificat de urbanism aprobată şi presupune extinderea şi supraetajarea imobilului existent cu destinaţie turistică din P+1E în P+2E, renovare şi recompartimentare. La momentul actual, clădirea existentă necesită anumite reparaţii pentru o mai bună funcţionare, reparaţii care cuprind renovarea şi recompartimentarea imobilului. Beneficiarul doreşte realizarea unui nivel peste cele existente pentru mărirea suprafeţei cu destinaţie turistică, datorită amplasamentului într-o zonă cu o astfel de destinaţie.

Despre Delta Shipping Agency SRL 

Conform Registrului Comerţului, firma a fost înfiinţată în 2008, având sediul în municipiul Constanţa. Capitalul social al firmei este de 200 de lei, deţinut în totalitate de Constantin Toma, născut pe 16.05.1954, care deţine şi funcţia de administrator al societăţii. Firma Delta Shipping Agency SRL desfăşoară activităţi de servicii anexe transportului pe apă.

Ti-a placut articolul?

Comentarii