Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:15 17 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imobilul de şapte etaje pe care Sorla SRL îl vrea pe strada Unirii, la mâna Comisiei tehnice de urbanism a Primăriei Constanţa (documente)

ro

16 Nov, 2016 00:00 2561 Marime text
Comisia tehnică de urbanism şi amenajarea teritoriului, constituită în baza HCL nr. 283/2016, se va întruni în data de 21.11.2016, ora 13.00, la Primăria Constanţa. Precizăm că din comisie fac parte arhitecţii Mihai Isacov, Ignis Nejla Duvagi, Radu Cornescu, Sorin Mihai Vatamaniuc, dar şi directorul Muzeului de Artă, Doina Păuleanu, şi reprezentantul Direcţiei Judeţene pentru Cultură, arh. Laura Smaranda Tudosie. De asemenea, în aceeaşi comisie sunt şi arh. Veronica Pribeagu, ing. Cornel Constantin Severin, şeful Serviciului de Urbanism al Primăriei, Mihai Radu Vânturache, precum şi viceprimarul Costin Răsăuţeanu.
 
Unul dintre punctele incluse pe ordinea de zi este solicitarea avizării Planului Urbanistic de Detaliu (PUD) - construire imobil S+P+3E+4E-7E retras, locuinţe colective cu spaţii comerciale la parter, pentru terenul situat în municipiul Constanţa, strada Unirii nr. 19B, iniţiator SC Sorla SR.
 
Pentru respectiva investiţie a fost emis Certificatul de urbanism nr. 951/25.03.2016 de către Primăria Constanţa. Prin prezentul PUD se propune modificarea anumitor parametri de utilizare a terenului care influenţează dimensiunea şi aspectul viitoarei construcţii; se vor modifica retragerile faţă de limita de proprietate, parţial aliniamentele, poziţia racordurilor de utilităţi şi accesurile în cadrul proprietăţii. Terenul este situat în cartierul Tăbăcărie, iar destinaţia stabilită prin planurile de urbanism şi amenajarea teritoriului cuprinde: locuinţe colective, sedii firme, birouri, alimentaţie publică, servicii comerţ. Terenul care a generat PUD-ul are o suprafaţă de 1.741 mp, este inclus într-o suprafaţă de studiu de 2.735 mp şi este proprietate privată a SC Sorla SRL, înscris în CF cu nr. cadastral 244889. Pe acest teren se propune construirea unui imobil cu funcţiunea principală de locuire colectivă (apartamente cu 1-4 camere şi duplex), având spaţii comerciale la parter şi regim de înălţime S+P+3 etaje+4 etaje+7 retras“, conform indicatorilor urbanistici aprobaţi prin PUZ - HCLM 260/18.12.2014. La subsolul viitorului bloc vor putea fi garate 69 de autovehicule, spaţii tehnice şi adăpost de protecţie civilă, la parter vor fi amplasate spaţii comerciale, cu accesuri separate pentru clienţi şi personal; la parter, parţial, şi la etaje vor fi realizate 49 de apartamente, cu 2, 3 şi 4 camere.

Despre SORLA SRL     

Societatea Sorla SRL este o cunoscută firmă de distribuţie de băuturi alcoolice. Cu sediul social în municipiul Constanţa, strada Interioară, societatea a fost înfiinţată în anul 1994. Capitalul social subscris, de 1.600.000 de lei, integral vărsat, este compus din 160.000 de părţi sociale, fiecare în valoare de 10 lei. Asociat unic este George-Orlando Ghiuri, născut pe 21.03.1970, în Beidaud, Tulcea. Tot el este şi administratorul firmei, care se ocupă de comerţul cu ridicata nespecializat de produse alimentare, băuturi şi tutun. În anul 2014, societatea Sorla SRL, cu 54 de angajaţi, a declarat o cifră de afaceri de 34.792.819 lei şi un profit net de 1.585.336 de lei. Numele lui George Orlando Ghiuri mai este legat şi de firmele Green Land Solutions SRL şi Sorla Marketing & Distribution SRL. Familia Ghiuri are mai multe afaceri, fiul şi soţia deţinând o serie de firme de top în Constanţa.
 
În secţiunea „Documente” puteţi consulta proiectul PUD-ul iniţiat de Sorla SRL.

Citeşte şi

Sorla SRL vrea să ridice un bloc de şapte etaje Firma lui George Orlando Ghiuri are planuri mari pe strada Unirii (document)

Bloc de şapte nivele pe strada Unirii Sorla SRL, de la distribuţie de băuturi alcoolice, la imobiliare
 

Sursa foto: google.maps

Ti-a placut articolul?

Comentarii