Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:38 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sorla SRL vrea să ridice un bloc de şapte etaje Firma lui George Orlando Ghiuri are planuri mari pe strada Unirii (document)

ro

10 Jun, 2016 00:00 11285 Marime text

 
Activitatea de distribuţie a băuturilor pare să fie una profitabilă. Ne determină să credem acest lucru faptul că o societate de profil cu renume în Constanţa, Sorla SRL, intenţionează să ridice un imobil de şapte etaje pe strada Unirii din municipiu.
 
Proiectul este demarat de mai multă vreme. După ce a obţinut încuviinţarea Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa, Sorla SRL s-a îndreptat către Primăria Constanţa pentru a face următorul pas: consultarea publică a modificărilor studiate printr-un Plan Urbanistic de Detaliu.
 
Societatea Sorla SRL, o cunoscută firmă de distribuţie de băuturi alcoolice, intenţionează să ridice pe strada Unirii nr. 19B un imobil de şapte etaje, cu destinaţia „locuinţe colective de forma S+P+3 etaje+4etaje+7 retras”. Potrivit detaliilor din PUZ, în viitorul imobil, accesul se va face de pe strada Făgetului. Pentru asigurarea locurilor de parcare, firma a închiriat un teren învecinat, unde vor fi amenajate 11 locuri de parcare. Alte şapte locuri de parcare sunt amenajate pe strada Unirii, trei pe strada Muncel şi doar şase pe proprietate.
 
Mai multe detalii despre investiţia firmei Sorla SRL vor putea fi obţinute de la Primăria Constanţa, acolo unde documentaţia este disponibilă spre consultare până la 21 iunie, în intervalul orar 8.00 - 16.00. Ulterior, urmează să fie stabilite şi data şi locul în care va fi organizată dezbaterea publică, la care vor fi invitaţi să participe toţi cei afectaţi de edificarea acestui imobil, precum şi toţi constănţenii interesaţi.

Despre Sorla SRL

Cu sediul social în municipiul Constanţa, investitorul, firma Sorla SRL, a luat fiinţă în anul 1994. Capitalul social subscris, de 1.600.000 de lei, este deţinut integral de George Orlando Ghiuri. Tot el este şi administratorul societăţii, care desfăşoară „comerţ cu ridicata nespecializat de produse alimentare, băuturi şi tutun“.
 
În anul 2014, societatea Sorla SRL, cu 54 de angajaţi, a declarat o cifră de afaceri de 34.792.819 lei şi un profit net de 1.585.336 de lei. Numele lui George Orlando Ghiuri mai este legat şi de firmele Green Land Solutions SRL şi Sorla Marketing & Distribution SRL. Totuşi, familia Ghiuri are mai multe afaceri, fiul şi soţia deţinând o serie de firme de top în Constanţa.
 
De pildă, numele soţiei - Zoe Ghiuri - mai este legat şi de firmele Sunrise Tours SRL, Sorla M & D SRL sau Intensiv Group SRL. În noiembrie 2007, Consiliul Local Constanţa aproba PUZ-ul pentru construirea ansamblului de locuinţe colective 3S+D+P+20E, pe bulevardul Mamaia nr. 296, pe un teren cu o suprafaţă de 9.461,35 de metri pătraţi, proprietate a Sunrise Tours SRL. Terenul este situat chiar lângă clădirea în care funcţionează firma Soti Cable Neptun. Până acum, planul de construire a acestui turn nu s-a concretizat, dar timpul nu este pierdut…
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii