Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:18 27 05 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Decirom SA primește certificat de urbanism pentru construirea unei împrejmuiri în Portul Constanța

ro

27 May, 2025 13:08 220 Marime text

Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA, în calitate de solicitant, a obținut certificatul de urbanism nr. 884, în numele societății Decirom SA, pentru realizarea unei împrejmuiri a terenului situat pe strada Incinta Port, parcela 270 și 271, zona Poarta 3, municipiul Constanța.

Lucrările vor fi executate de S.C. Decirom SA, conform contractelor de închiriere încheiate cu CN APM SA, valabile din 2004 și 2017. Documentul are o valabilitate de 12 luni, până la 27 mai 2026, și a fost emis în scopul obținerii autorizației de construire.
 

Decirom SA – o companie de profil logistic cu istoric în portul Constanța

 

Înființată în 1992, Decirom SA activează în domeniul manipulării de mărfuri portuare și este controlată aproape integral (99,94%) de Transport Trade Services (TTS) SA, una dintre cele mai mari companii românești din domeniul transportului fluvial și logistic.

În ultimii doi ani, Decirom a raportat rezultate financiare fluctuante. În 2022, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 42,6 milioane lei și un profit net de peste 8,35 milioane lei, cu 73 de angajați. În 2023, cifra de afaceri a crescut la 44,6 milioane lei, însă profitul a scăzut semnificativ la doar 164.384 lei, deși numărul de salariați a urcat la 85.
 

Conexiuni notabile și context politic

 

Transport Trade Services SA, acționarul majoritar al Decirom, este controlat de omul de afaceri Alexandru Mircea Mihăilescu, cunoscut pentru proiecte imobiliare ambițioase, inclusiv un hotel de 8 etaje în București, dezvoltat împreună cu fiul său.

În trecut, grupul TTS a fost susținut de International Finance Corporation (IFC), divizia de investiții a Băncii Mondiale, care însă a ieșit complet din acționariat în 2017. Potrivit presei centrale, Viorel Ștefan, fost ministru de Finanțe și vicepremier în Guvernul Dăncilă, deținea în acea perioadă 9% din acțiunile grupului TTS, marcând o legătură între companie și cercurile guvernamentale de la acea vreme.


Citește și 

PRECIZĂRI
 


Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.


 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 


Sursa foto: ZIUA de Constanța

 

Citește și:

Mandatul auditorului statutar al Decirom SA Constanta, prelungit


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii