Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:51 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

"In numele lui Christos opriti-va !"

ro

03 Jun, 2010 00:42 2868 Marime text

In cuvantarea presedintelui Ronald Reagan, Remarks at the Annual National Prayer Breakfast,prezentatala Washington Hilton Hotel in 2 februarie 1984, a fost amintita istoria Sf. Telemachus. Era un calugar simplu care iubea pacea.Fiind in trecereprin Roma a auzitzarva in Colosseum si s-a dus sa vada ce este. A vazut gladiatorii luptandu-se. Fara sa se gandeasca a sărit peste zidul despartitorşi a aterizat drept în mijlocul luptei strigand: „În numele lui Christos, opriţi-vă!" Spectatorii au crezut că totul face parte din spectacol şi au început să râdă. Dar când şi-au dat seama că nu era aşa, râsetele lor s-au transformat în strigăte de furie. Încă implorându-i pe gladiatori să se oprească din luptă, Telemachusa fost lovit cu sabia de unul dintre ei. A căzut pe nisip,rostind inca o data ultimile cuvinte: „În numele lui Christos, opriţi-vă!"Apoi, s-a întâmplat un lucru ciudat . Gladiatoriis-au oprit,privind latrupul călugărului care zăcea în arenă. S-a facut liniste. Undeva sus, pe ultimul rând un om sa ridicat şi-a ieşit de pe stadion. Rand pe rand, toţi au părăsit Colosseumul. Era anul404 d. Hr. şi aceea a fost ultima lupta in arena. 

Astazi inColosseum este liniste, dar razboiul n-a incetat, el continua pe strade, in piete, in case...Din pacate exista inca tot mai multi gladiatori.Este oare cineva sa strige "In numele lui Christos opriti-va?"

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • nicu 02 Jun, 2010 21:23 Frumoasa ilustratie.Dar o cred reala pt.aceste timpuri si cu siguranta se va ridica cineva spunind "in numele lui Christos opriti-va"