Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:19 01 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Din Africa

ro

08 Jun, 2011 21:01 3383 Marime text

africa_tribes.jpg Dragi prieteni bine v-am regasit. De cateva zile m-am intors din Africa: Etiopia, Sud Africa, Namibia.  Am revazut persoane care le cunosteam de  multa vreme, pe altii nu i-am  intalnit deloc; foame, tuberculoza si SIDA si-a facut efectul. Lipseau si copii... Masule, Muleila,Sibeso si altii...

Impreuna cu 9 voluntari din Roma am construit un dormitor pentru orfelinat si scoala. O cladire in toata regula: fundatie, placa ziduri din boltari, tavan, acoperis, gresie, geamuri etc. Am lucrat 17 zile pline.Nu-mi imaginez cum a fost posibil sa terminam totul in timp asa scurt.Numai Dumnezeu ne-a ajutat.

Alte 15 zile le-am petrecut dintr-un loc in altul, distribuind mancare, alimente si medicamente...M-a impresionat o femeie in varsta din tribul Asvolnes din desertul Kalahari.Cand am ajuns copii  au inceput sa sara in sus de bucurie...Batranii stateau linistiti. I-am salutat. Am salutat pe femeia in varsta: "Aqua'ce mama?"-" Ce faci mama?" Mi-a raspuns in limba lor ca sta bine, si fara sa ma astept m-a intrebat la randul ei: " Aqua'ce papa?"- "Ce faci tata...?" Am ramas fara glas;  pentru ei nu mai eram un strain ci eram unul dintre ai lor. Baiguind am raspuns: "Cagg'ia..."Bineee..."

Mai departe gandul mi s-a dus la Dumnezeu; oricat de nenorociti, bolanvi sau suparati am fi El ne intreaba mereu: "Aqua'ce mama, papa?" El este mereu gata sa ne considere din familia Lui.

Va doresc o saptamana buna
Cu prietenie Benone

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • marcel 09 Sep, 2011 00:16 mai este putin si vom merge acasa acolo unde nu mai aste grij dureri etc.