Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:02 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Recep Erdogan NATO nu poate să acorde azil unor "soldați teroriști"

ro

20 Nov, 2016 14:30 1984 Marime text
Alianța Nord-Atlantică nu poate să acorde azil unor "soldați teroriști", a declarat președintele turc Recep Tayyip Erdogan, după ce mai mulți ofițeri turci de pe lângă structuri NATO au depus cereri de azil în țările unde au fost până recent detașați, potrivit France Presse.
 
"Nu se poate imagina ca NATO să accepte aceste cereri de azil", a spus președintele turc, insistând că este vorba de persoane acuzate de terorism.
 
Recep Tayyip Erdogan a făcut aceste declarații de presă, publicate duminică de ziarul Milliyet, în avionul care îl ducea într-o vizită Uzbekistan.
 
"Cum un terorist, un soldat terorist, care a participat la pregătirea unei lovituri de stat, ar putea fi angajat de NATO?" — s-a întrebat retoric președintele turc, fără să ofere precizări la numărul persoanelor vizate, dar precizând că guvernul său va cere extrădarea lor.
 
Secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, a confirmat vineri că aceste solicitări de azil au venit din partea unor "ofițeri turci angajați în structura de comandă a NATO".
 
El a spus de asemenea că țările unde aceștia se află ar trebui să răspundă la solicitările făcute și nu NATO ca organizație.
 
Stoltenberg urmează să se deplaseze duminică la Istanbul pentru a doua sa vizită în Turcia după puciul eșuat din iulie. El va pronunța un discurs luni în fața Adunării Parlamentare a NATO, structură de consultare între parlamentele din țările aliate. Stoltenberg se va întâlni luni cu Erdogan.


Citeşte şi...
Jens Stoltenberg - Membri ai armatei turce angajați NATO au cerut azil în Europa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii