Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:18 17 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Jens Stoltenberg este convins că Donald Trump va respecta toate angajamentele Washingtonului față de NATO

ro

15 Nov, 2016 14:32 685 Marime text
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, s-a declarat astăzi convins că Donald Trump va respecta „toate angajamentele Statelor Unite“ față de Alianța Nord-Atlantică, în contextul în care președintele ales al SUA a lăsat să se înțeleagă că va pune condiții pentru continuarea finanțării din partea Washingtonului, transmit AFP și Reuters.
 

''Președintele ales Donald Trump a afirmat în timpul campaniei sale electorale că este un mare susținător al NATO și eu sunt sigur că va fi un președinte care va respecta toate angajamentele Statelor Unite în cadrul Alianței'', a declarat Stoltenberg la Bruxelles, invitat la o reuniune a miniștrilor apărării din UE.
 
Trump va face ceea ce a promis întrucât 'o Alianță Nord-Atlantică puternică este importantă pentru Europa, dar și pentru Statele Unite'.
 
Jens Stoltenberg s-a declarat 'absolut de acord' cu Donald Trump cu privire la 'importanța unei creșteri a cheltuielilor de apărare' de către aliații europeni. ''Acesta este mesajul liderilor americani de mulți ani. Un lucru bun este că observăm acum că europenii sunt efectiv în curs de a investi mai mult în apărare'', a continuat el.
 
Stoltenberg s-a referit astfel la un plan adoptat de cele 28 de state membre ale UE ce cuprinde obiectivele pe termen mediu ale unei apărării europene consolidate, capabilă să desfășoare rapid mijloace în operațiunile sale externe și să le coordoneze cu o structură 'permanentă'.
 
În prezent, doar cinci state membre ale NATO alocă apărării cel puțin 2% din PIB: Statele Unite, Marea Britanie, Grecia, Polonia și Estonia.

Ti-a placut articolul?

Comentarii