Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:07 25 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Veste proastă pentru omul de afaceri Constantin Dima

ro

05 Dec, 2015 00:00 1624 Marime text
Judecătoarea Valentina Boboc, din Curtea de Apel Constanţa, a decis, ieri, menţinerea în arest preventiv a omului de afaceri Constantin Dima. Hotărârea este definitivă. Constantin Dima este cercetat de Andrei Bodean, procuror al DNA Constanţa, în dosarul în care trei angajaţi ai CJC sunt cercetaţi sub control judiciar, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. În cauză, tot în stare de arest preventiv se află şi Mihai Toma, de 22 de ani, din Ilfov.
 
Dima este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, folosire cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri, în formă continuată, obţinere ilegală de fonduri, în formă continuată, evaziune fiscală, în formă continuată, dar şi de spălare a banilor.
 
El este administratorul SC Mara Construct SRL, societate care, pe 21 noiembrie 2014, şi-a adjudecat contractul de executare a lucrărilor în cadrul proiectului „Restaurarea, consolidarea, protecţia, conservarea şi punerea în valoare a sitului arheologic Cetatea Capidava“.
 
În Mara Construct, Constantin Dima este partener de afaceri cu Maria Cătălina Lăpăduş, aceasta fiind unic asociat, fiica Sandei Ciocoiu, de la Conpress Holding, şi fina de cununie a preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu.
 
Potrivit DNA, „în perioada 18.05.2015 - 10.09.2015, în contextul unui proiect privind restaurarea sitului arheologic Capidava, inculpatul Dima Constantin, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, a falsificat mai multe documente în scopul obţinerii pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene şi de la bugetul Consiliului Judeţean Constanţa“.

Citeşte şi

Restaurarea Cetăţii Capidava, în balanţa legii
Administratorul firmei Mara Construct, arestat la cererea DNA Constanţa (galerie foto + documente)

Ti-a placut articolul?

Comentarii