Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:47 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Valentin Leauta cere revizuire

ro

14 Sep, 2009 01:26 2641 Marime text

valentin_leauta2.jpgAflat de mai bine de patru luni în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Poarta Albă, unde-şi execută pedeapsa de 12 ani de detenţie la care a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, afaceristul Valentin Leaută încearcă prin toate metodele să-şi dovedească nevinovăţia. În prezent, pe rolul Secţiei Penale a Tribunalului Constanţa a fost înregistrată cererea sa de revizuire a cazului care i-a adus ani grei de închisoare.

Dosarul a ajuns la instanţă după ce procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au analizat probele aduse în apărare de patronul SC Dominus Rei SRL şi după ce l-au audiat pe Leaută cu privire la presupusele fapte de înşelăciune pe care le-ar fi comis. În urma administrării acestor dovezi, procurorii au ajuns la concluzia că omul de afaceri nu a adus nimic nou în apărarea sa, condiţie imperativă în cazul unei cereri de revizuire. Anchetatorii au trimis dosarul la instanţă, cu propunerea de respingere a cererii lui Leaută. Cauza se va judeca la Tribunalul Constanţa pe data de 30 septembrie, la completul F6, de la ora 9.00. De menţionat că Leaută a fost găsit vinovat de înşelăciune de magistraţii Înaltei Curţi şi condamnat la 12 ani de închisoare. Hotărârea Înaltei Curţi a surprins cu atât mai mult cu cât a venit după ce alte două instanţe, respectiv Tribunalul şi Curtea de Apel Constanţa, l-au găsit nevinovat pe patronul Dominus Rei. Este demn de toată atenţia faptul că instanţa supremă a ajuns la decizia de condamnare în urma unei reinterpretări a aceloraşi probe, nefiind aduse alte dovezi care să probeze vinovăţia acuzatului. Nu este de trecut cu vederea faptul că Valentin Leaută a fost condamnat de Înalta Curte fără ca măcar să fie audiat. Potrivit rechizitoriului, în iunie 2001, acesta, în calitate de administrator al SC Dominus Rei SRL Constanţa, ar fi indus în eroare Compania Industrială Griviţa SA Bucureşti, dat fiind că, „la data de 25 februarie 2002, a emis un număr de opt bilete la ordin inapte să producă efecte juridice datorită lipsei de mandat a semnatarului, cauzând astfel părţii vătămate un prejudiciu total în valoare de 6.722.534.145 ROL", în urma unui contract încheiat între cele două societăţi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • primordial 26 Sep, 2009 13:58 Il cunosc destul de bine pe dnul Leauta si consider ca este victima unor interese de grup mafiot si depling justitia romana care de nenumarate ori dovedeste ca nu tine cont de nimic din ceea ce este sfint si anume dreptatea.