Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:08 04 08 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un nou termen în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa! Al 79-lea (rechizitoriu)

ro

24 Nov, 2015 00:00 1476 Marime text


Azi, la Curtea de Apel Bucureşti, va avea loc cel de-al 79-lea termen în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa. Judecata este condusă de Corina Cornelia Dăescu, din Curtea de Apel Bucureşti. La acest termen, expertul trebuie să comunice stadiul efectuării expertizei imobiliare.
 
Conform DNA, în perioada noiembrie 2002 - iulie 2005, membrii comisiei de aplicare a Legii 10/2001 (Radu Ştefan Mazăre, Nicuşor Daniel Constantinescu, Constantin Racu, Daniela Ramona Dospinescu, Ion Marica, Dan Miron, Cristian Tălpău, Nora Alina Chircă şi Bogdan Ghiţulescu), în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, „cu ştiinţă, au soluţionat în mod defectuos o serie de cereri de restituire de terenuri, în scopul obţinerii de avantaje patrimoniale care s-au materializat în dobândirea de către ei sau de către persoane din anturajul lor a proprietăţii asupra unor mari suprafeţe de teren la care nu aveau dreptul“.
 
Astfel, patrimoniul public ar fi fost deposedat de mari suprafeţe de teren intravilan în valoare de 114 milioane de euro, din care 77,77 de milioane de euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane euro - prejudiciu în dauna municipiului Constanţa.
 
Rechizitoriul poate fi citit integral accesând secţiunea „Documente“.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii